‘Filozof Ramazan’ bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmişti! Memleketi Diyarbakır’da defnedildi

Diyarbakırlı Filozof Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih’te uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmişti. Pişkin, memleketi Diyarbakır’da toprağa verildi.

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen, kentteki vatandaşlara İslam'ı anlatan Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı.

Ağır yaralanan Pişkin, sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılmış fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Pişkin’i ağır yaralayan saldırgan olay yerinden kaçtı. İstanbul Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan Pişkin, saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden 3 bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Pişkin'i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir."

DİYARBAKIR’DA DEFNEDİLDİ

Ramazan Pişkin’in cenazesi bu sabah uçakla Diyarbakır’a getirildi. Cenazesi öğle namazından sonra kılınacaktı fakat Pişkin’in ailesinden bir kısım cenaze namazının hemen kılınarak defnedilmesini kararlaştırdı.

Filozof Ramazan’ lakaplı Ramazan Pişkin’in Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Çiftehavuzlar Mezarlığı’na defnedileceği söylenmişti. Pişkin’in ailesinin bir kısmı daha sonra cenazeyi Diyarbakır’ın Lice ilçesi Mermer Köyü’ne götürmek için yola çıkarıldı.

Mermer Köyü’ne giderken cenaze polisler tarafından durdurularak tekrar Çiftehavuzlar Mezarlığı’na getirildi ve defnedildi.