Fırtınanın vurduğu Ayvalık havadan görüntülendi: Zarar büyük

Sabah saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına Ayvalık sahilini cehenneme çevirdi. Fırtınanın Ayvalık sahiline verdiği hasar havadan drone ile görüntülendi.

Fırtınanın vurduğu Ayvalık havadan görüntülendi: Zarar büyük

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sabah saatlerinde başlayan fırtına hem denizde hem de karada hayatı adeta felç etti. Onlarca tekneyi batıran, çatıları uçuran fırtına sonrasında Ayvalık sahili havadan drone ile görüntülendi.

Sabah saatlerinde başlayan ve kısa sürede onlarca tekneyi batıran fırtına sonrasında bölgede ekipler hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ayvalık merkezinde tur teknelerinin bağlandığı sahil havadan drone ile görüntülendi. Yaşanan olayın vahameti havadan böyle görüntülendi.

Bakan Kurum: Hasar tespit çalışması başlattık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde meydana gelen fırtınanın ardından Bakanlık ekiplerince hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Balıkesir Ayvalık'ta meydana gelen fırtınadan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fırtınanın ardından Bakanlık ekiplerimizce hasar tespit çalışmalarımızı başlattık. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten korusun."