Futbolseverler hazır mısınız? Dünyanın en güzel ligi, Süper Lig başlıyor!

Sevgili okurlar, Türkiye’de milyonları ekrana başına kilitleyen Süper Lig’de 2023-2024 sezonunun başlamasına kısa bir süre kaldı. Ülkedeki futbolseverlerin “Dünyanın en güzel ligi” olarak tanımladığı ligimiz, kulüplerin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerle heyecanlandırıyor. Sezonun başlamasına kısa bir süre kala gelin hep birlikte dört büyüklerdeki son duruma bakalım.

SON ŞAMPİYON GALATASARAY KADROSUNU KORUDU

Son şampiyon Galatasaray, kadrosunu büyük oranda korurken Icardi’yi bonservisiyle transfer ederek büyük bir iş yaptı. Özellikle Fenerbahçe’nin uzun süredir peşinden koştuğu Zaha’yı renklerine bağlayan sarı kırmızılı takım sol beke Angelino’yu transfer ederek bu bölgeyi zenginleştirdi. Orta saha bölgesine yapılan Kerem Demirbay hamlesi, 8+3 kuralını düşünürsek Galatasaray’a büyük güç katacak gibi görünüyor.

Şampiyon unvanı ile sezona girecek olan Teknik Direktör Okan Buruk, diğer teknik adamlara göre avantajlı görünse de bu sezon ilk kez üç kulvarda (Trendyol Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa) maçları olduğu için rotasyonda sıkıntı yaşayabilir. Buruk’un bu noktadaki kararları Galatasaray’ın kaderini çizecek.

İSMAİL KARTAL’IN ELİNDE GÜÇLÜ BİR KADRO VAR

Jorge Jesus’un ayrılığı sonrası yeniden İsmail Kartal ile anlaşan Fenerbahçe, transfer dönemini rakiplerine göre bir hayli hareketli geçirdi. Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ryan Kent ve Becao gibi Avrupa futbolunda yer edinmiş isimlerin takıma katılması taraftarları heyecanlandırdı. Özellikle gelecek vaat eden Sebastian Szymanski hamlesi sarı lacivertlilere güç katacak görünüyor.

İsmail Kartal, geniş bir kadrosu olması nedeniyle diğer rakiplerine göre avantajlı görünüyor. Kartal’ın dezavantajı ise geniş kadroda rotasyonu sağlayıp, forma adaletini sağlamak olacak.

ŞENOL GÜNEŞ’İN TECRÜBESİ FARK YARATABİLİR

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Şenol Güneş’in takımın başına geçmesiyle iyi geçiren Beşiktaş, yaz transferlerini kampa yetiştiremedi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in istekleri doğrultusunda şimdiye kadar Emrecan Bulut, Daniel Amartey, Jean Onana ve son olarak Ante Rebic’i kadrosuna katan Beşiktaş’ın en büyük dezavantajı dar kadro rotasyonu görünüyor. Siyah beyazlı takımın rakiplerine göre en önemli artısı Şenol Güneş ve Vincent Aboubakar olarak görünüyor.

Yeni sezona Nenad Bjleica yönetiminde başlayan Trabzonspor, kadrosunda büyük bir değişime gitti. Özellikle maliyeti yüksek oyuncuları elden çıkaran bordo mavili takım birçok yıldızıyla yoluna devam ediyor. Özellikle takım kaptanı Uğurcan Çakır, Başakşehir ve bordo mavili ekipte şampiyonluk yaşayan Boşnak kanat oyuncusu Edin Visca, geçen sezon performansı bazen eleştirilse de Trezeguet ve Uruguay Milli Takımı’nın forveti Maxi Gomez, Trabzonspor’un kaderini çizecek isimler olarak öne çıkıyor.

Transfermarkt’a göre 1,2 milyar euro değeri olan ligimizde umarım yeni sezon çok güzel geçer. Güzel futbol, atılmış harika goller izler, hakem ve yöneticiler arasında tartışmalar görmeyiz.

Yeni futbol sezonunda tüm takımlara başarılar…