Galatasaray bir transferi daha bitirdi! Eski Beşiktaşlı yıldız imzayı attı!

Galatasaray, Gaziantep FK takımından kaleci Günay Güvenç’i kadrosuna kattı. Sarı kırmızılı takım tecrübeli kaleciyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray bir transferi daha bitirdi! Eski Beşiktaşlı yıldız imzayı attı!

Sarı kırmızılı takım emektar kalecisi Muslera’yı yedekleyebilecek yerli kaleci arayışında sona mutlu sona ulaştı. Galatasaray bir süredir peşinde olduğu Gaziantep FK’dan Günay Güvenç’i transfer etti.

Galatasaray bir transferi daha bitirdi! Eski Beşiktaşlı yıldız imzayı attı! - Resim : 1

32 YAŞINDAKİ GÜNAY İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI 

Salim Manav’ın haberine Galatasaray, 32 yaşındaki Günay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Transferin kısa bir süre içinde resmen açıklanması bekleniyor.

BAŞKAN AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ajansspor’a konuşan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Günay Güvenç’in transferi için Galatasaray ile anlaşmaya vardıklarını söylemişti. Yılmaz, “Günay Güvenç'in transferi için Galatasaray ile anlaştık. Galatasaray'dan Batuhan Şen'i kiralık olarak alacağız artı 400 bin Euro bonservis bedeli de gelecek. Günay da alacağı olan 108 bin Euro'yu sildi. Toplam 508 bin Euro bonservis bedeli ve Batuhan karşısında anlaşma sağlandı. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray bir transferi daha bitirdi! Eski Beşiktaşlı yıldız imzayı attı! - Resim : 2

GÜNAY'IN PERFORMANSI

Transfermarkt’a göre değeri 2.8 milyon euro olarak gösterilen 32 yaşındaki Günay Güvenç, geçen sezon Gaziantep FK ve Kasımpaşa formasıyla çıktığı 31 maçta 40 gol yedi, 7 maçta ise kalesini gole kapattı.

BEŞİKTAŞ FORMASI DA GİYDİ

Günay Güvenç, 2013-14 sezonu başında Beşiktaş kulübü ile sözleşme imzaladı. 2015-2016 yılında Beşiktaş yeni teknik direktörü Şenol Güneş, birinci kaleciliği Tolga Zengin'e verirken, Güvenç'i de ligin ikinci yarısında ikinci kaleci olarak düşündü. Sporting Lisbon maçında yaptığı hatalar sonucu moralsiz olan Zengin'in yerine 14 Aralık 2015'te oynanan Galatasaray derbisinde sahaya ilk 11'de çıktı. Maç 0-0 giderken yaptığı yanlış bir çıkışın ardından topa ıska geçmesi ile Beşiktaş kalesinde bir gole sebebiyet verse de Beşiktaş, maçı 2-1 kazanmayı başardı. Bu hatadan sonra sezon arasında kadar sadece Türkiye Kupası maçlarında forma giydi.

Devre arasında Denis Boyko'nun gelmesi ile yeri sarsılsa da Boyko'nun performansını beğenmeyen Güneş tarafından Güvenç tekrar ikinci kaleci yapıldı ve Trabzonspor maçında 45 dakika süre aldı. Bu maç Günay'ın Beşiktaş'ta forma giydiği son maç oldu. Sezon sonunda Beşiktaş ile kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı. Sezon sonunda takıma Fabri'nin de transfer edilmesiyle forma şansı azalan Güvenç, takım ile yollarını ayırdı.

GALATASARAY'IN TRANSFERLERİ

Mauro Icardi

Sözleşme: 3 yıl

Bonservis: 10 milyon euro

Maaş: 6 milyon euro

Wilfreid Zaha

Sözleşme: 3 yıl

İmza parası: 2 milyon 330 bin euro

Maaş: 4 milyon 350 bin Euro

Angelino

Kiralama bedeli: 1 milyon 500 bin euro

Satın alma opsiyonu: 6 milyon euro

Maaş: 2 milyon 300 bin euro

Cedric Bakambu

Bonservis: 700 bin euro

Sözleşme: 2 yıl

Maaş: 1 milyon 500 bin euro

Kaan Ayhan

Bonservis: 2 milyon 800 bin euro

Sözleşme: 3 yıllık

Halil Dervişoğlu

Bonservis: 500 bin euro

Maaş: 20 milyon TL

Sözleşme: 4 yıl