İkna seferi! Adnan Polat ile Albayrak görüştü

Galatasaray eski başkanlarından Adnan Polat ile eski yönetici, camianın etkin isimlerinden Abdurrahim Albayrak bir araya geldi.

İkna seferi! Adnan Polat ile Albayrak görüştü

Galatasaray eski başkanlarından Adnan Polat ile eski yönetici camianın etkin isimlerinden Abdurrahim Albayrak bir araya geldi. 

İşte tv100.com spor editörü Mehmet Batuhan Ağır'ın özel haberi

İkna turnaları başladı

Görüşmenin en önemli gündem maddesi Galatasaray başkanlık seçimi oldu. Abdurrahim Albayrak'ın Adnan Polat'ı başkan adayı olması için ikna etmeye çalıştığı gelen bilgiler arasında.

Polat, Elmas'ı savunmuştu 

Adnan Polat Galatasaray Olağan Mali Genel Kurulu öncesi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Mali, idari ve sportif problemler var. Bu, Galatasaray'ın imajına zarar veriyor. Burak Elmas'ın kabahati mi? Değil. Bu takımın kurulmasını teknik direktöre bıraktılar. Durum ortada. Averajla şampiyonluğu kaybeden takım, iyi takım değil mi? Baştan sona silinerek yeniden takım kurulur mu? Birkaç takviye yapılır. Bu, Burak Elmas'ın kabahati mi? Bunları seçenlerin kabahati yok mu? Bir tane günah keçisi bulup üstüne yüklemek hoş mu?" 

Ne olmuştu?

Burak Elmas, 24 saat süren tarihi genel kurulda idari olarak ibra edilmedi. Galatasaray Kulübü’nün tüzüğünün, 87. maddesinin 22. bölümü, genel kurulda mali ve/veya yönetsel yönden aklanmayan yönetim kurulunun en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim kararı alması gerektiğine hükmediyor.

''Hakkınızı helal edin''

İdari ibrasızlık sonrası kürsüye gelen Burak Elmas, seçim kararı aldıklarını açıkladı. Elmas, “Bizler bugüne kadar elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Hakkınızı helal edin. Önümüzdeki hafta tüzüğümüzün 87.22 maddesinin gereğini yerine getirerek vermiş olduğunuz kararı uygulamaya koyacağız” dedi.