Galatasaray ve Fenerbahçe’den Süper Kupa kararı! Gözler TFF’ye çevrildi! Kupa finalinin yeri değişecek mi?

Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan yerine Türkiye’de oynanması yönünde karar aldı. Gözler Türkiye Futbol Federasyonunun bu konuda vereceği karara çevrildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe’den Süper Kupa kararı! Gözler TFF’ye çevrildi! Kupa finalinin yeri değişecek mi?

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin devre arasında yapılması yönünde karar alınmıştı.  Türkiye Futbol Federasyonu, daha sonra yaptığı açıklamayla kupa finalinin 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da oynanacağını açıklamıştı.

TFF'DEN AÇIKLAMA

TFF’den yapılan açıklamada, “2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır” denilmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe’den Süper Kupa kararı! Gözler TFF’ye çevrildi! Kupa finalinin yeri değişecek mi? - Resim : 1

FENERBAHÇE'DEN SÜPER KUPA KARARI 

Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması yönünde iki takım karar aldı. İlk olarak önceki gün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Yüksek Divan Kurulu toplantısında, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmaması yönündeki önerge kabul edildi.

Süper Kupa'nın Atatürk Olimpiyat Stadı ya da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanması yönünde tavsiye kararı alındı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’den Süper Kupa kararı! Gözler TFF’ye çevrildi! Kupa finalinin yeri değişecek mi? - Resim : 2

GALATASARAY DA KUPA FİNALİNİN TÜRKİYE'DE OYNANMASINI İSTİYOR

Dün ise Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yüksek Divan Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Birçok gündem maddesi vardı. Bir tanesi de Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasıydı. Bu görüşüldü. Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun görüşü kupanın Türkiye'de oynanması” dedi.

İki kulüp Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması yönünde karar alırken gözler TFF’nin vereceği karara çevrildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe’den Süper Kupa kararı! Gözler TFF’ye çevrildi! Kupa finalinin yeri değişecek mi? - Resim : 3