Taraftar tepkili, Derbi öncesi Fatih Terim tartışması!

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçı öncesi resmi twitter hesabından yaptığı 2011-2012 sezonu Kadıköy'de kupa kaldırma ve son 2 Kadıköy galibiyetli paylaşımında Fatih Terim'in yer almaması oldukça tepki topladı.

Taraftar tepkili, Derbi öncesi Fatih Terim tartışması!

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçı öncesi resmi twitter hesabından yaptığı 2011-2012 sezonu Kadıköy'de kupa kaldırma ve son 2 Kadıköy galibiyetli paylaşımda Fatih Terim'in yer almaması oldukça tepki topladı.

Galatasaraylı taraftarların büyük bir bölümü sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Fatih Terim'e destek verdi. Taraftarlar Fenerbahçe'nin sahasında kupa kaldırmanın ve son 2 Kadıköy galibiyetinin mimarı olarak Terim'i gösterdi.

Ne olmuştu?

2011-2012 sezonunda Galatasaray, Süper Final şampiyonluk grubunda son maçta Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaştı. 0-0 biten mücadelenin ardından Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti ve ezeli rakibinin evinde kupa kaldırma başarısı göstererek uzun yıllar unutulmayacak bir başarıya imza atmıştı.

Taraftar tepkili, Derbi öncesi Fatih Terim tartışması! - Resim : 1

Yıllar sonra gelen Kadıköy galibiyetleri 

2019-2020 sezonunun 23. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'yi Donk, Falcao ve Onyekuru'nun attığı gollerle  3-1 mağlup eden Galatasaray, tarihi bir galibiyete imza atmıştı. Fenerbahçe deplasmanında 22 Aralık 1999'da aldığı galibiyetten sonraki 23 resmi maçı kazanamayan sarı-kırmızılı takım, rakibini 20 yılı aşkın süre sonra Kadıköy'de yenerek bu kötü seriye son vermişti.

Taraftar tepkili, Derbi öncesi Fatih Terim tartışması! - Resim : 2

2020-2021 sezonunun 24. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşılaştı. Mücadele Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

Taraftar tepkili, Derbi öncesi Fatih Terim tartışması! - Resim : 3

Fatih Terim videoda yer almadı

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçı öncesi resmi twitter hesabından yaptığı 2011-2012 sezonu Kadıköy'de kupa kaldırma ve son 2 Kadıköy galibiyetli paylaşımda Fatih Terim'in yer almaması oldukça dikkat çekti.

Terim'in paylaşımda yer almaması akıllara bilerek mi koyulmadı? yoksa unutuldu mu? sorularını getirdi.

Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı canlı yayında açıkladı

Dün gece Nihat Kırmızı, tv100'de yayınlanan moderatörlüğünü Ertem Şener, yorumculuklarını ise Emre Bol, Deniz Ateş Bitnel, Oğuz Altay ve Bışar Özbey'in yaptığı Türkiye'nin en çok izlenen spor programı olan Var Odası'na özel açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar

"Çok önemli bir maça çıkacağız. Bu, polemik durumudur. Başka zaman gerekirse konuşuruz. Fatih Hoca, Galatasaray'da önemli başarılara imza atmış, önemli görevlerde bulunmuş bir hocamız. Hepimizin sevdiği-saydığı bir isim. Şu an bana sorarsanız ben bilmiyorum neden yok. Profesyonel arkadaşlar hazırlıyor bunu. Kötü bir niyetle hazırladıklarına ihtimal vermiyorum. Bugün Fatih Terim-yönetim durumu oluşturmaya gerek yok. Bizim için önemli, kenetlenmemiz gereken bir gün. Fatih Hoca, sahurunu yaparken 'İnşallah Galatasaray, Fenerbahçe'yi yener' diye dua edecektir. Yarın başka yönetim gelse, Burak Başkan da Galatasaray kazansın diye dua edecektir. Söyleyeceğimiz bir şey başka yere gidebilir, hiç gerek böyle polemik oluşturmaya."

Taraftar tepkili, Derbi öncesi Fatih Terim tartışması! - Resim : 4

Galatasaray'ın paylaşımını izlemek için tıklayın