Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı… Bakan Abdulkadir Uraloğlu tv100’e konuştu: Türkiye’nin en hızlı metrosu olacak

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı açılışı öncesi tv100 canlı yayınında, tv100 muhabiri Gülay Alaca'ya önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Gayrettepe’den metroya binen vatandaşımız yaklaşık 30 dakikada İstanbul Havalimanına, Taksim’den de 41 dakikada ulaşmış olacak” dedi. Ayrıca Bakan Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın 120 kilometre hızla, Türkiye’nin en hızlı metrosu olacağını söyledi.

İstanbul'daki Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılıyor.

37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı’nın açılışı öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tv100’den Gülay Alaca'nın sorularını yanıtladı.

Uraloğlu, yapılan metro ile Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı'na 30 dakikada gidilebileceğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN EN HIZLI METROSU"

Uraloğlu, “Gerçekten uzun bir metro hattı. Kağıthane ile İstanbul Havalimanı arası 34 kilometrelik kesimi yaklaşık 1 yıl önce açarak vatandaşımızın hizmetine sunmuştuk. Şimdi en önemli bölümü diyebileceğimiz Gayrettepe-Kağıthane arasını bitirdik” dedi.

Ulaşım sürelerinin ciddi oranda kısaldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Artık Gayrettepe’den metroya binen vatandaşımız yaklaşık 30 dakikada İstanbul Havalimanına, Taksim’den de 41 dakikada ulaşmış olacak. Süreleri gerçekten kısaltmış olduk” şeklinde konuştu

Bakan Uraloğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Gerçekten İstanbullunun günlük yaşantısını kolaylaştıracak, projelerimizden en önemli bölümünü bugün hizmete açıyoruz. Toplamda 9 istasyon olmuş olacak.

Metro istasyonda altta 7 gün 24 saat çalışırken hayat da yukarıda devam ediyor. Ciddi zorluklar ve zemin koşullarının kötü olduğu yerler var. Yukarıda hayatı etkilemeden çalışmalarına devam etmeniz gerekir. Bunun getirdiği zorluk ve hassasiyet var. Arkadaşlarımızla beraber dikkat ederek, bir çalışmayla bitirmiş olduk.

Biz mümkün olduğu kadar araçları zorunlu haller dışında kullanılmaması noktasında duruyoruz. Bunu da insanlara alternatif sunarak yapabilirsiniz. İnsanlar Gayrettepe-Kağıthane arasında araçla gittiği zaman yoğun zamanda yarım saatte gideceği yeri sadece 3 dakika gidebileceğini gördükten sonra zaten tercih edecektir. İstanbul'un tabii birçok sorunu var, bunların hepsini tamamladık. Hepsini Murat Kurum başkanımızla hayata geçireceğiz İnşallah.