Uğur Dündar Dumlupınar şehidini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı

Gazeteci Uğur Dündar,  'Demokrasi Arenası' programında, Dumlupınar şehidi Onbaşı Sancaktar Mehmet ile babası Çetmili Kara Ali Çavuş'un hikayesini anlattırken gözyaşlarını tutumadı.

Uğur Dündar Dumlupınar şehidini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı

Gazeteci Uğur Dündar,  'Demokrasi Arenası' programında, Dumlupınar şehidi Onbaşı Sancaktar Mehmet ile babası Çetmili Kara Ali Çavuş'un hikayesini anlattı.

Çetmili Kara Ali Çavuş'un 1912 yılında cephelerde savaşmak için evinden ayrıldığını belirten Uğur Dündar, oğlu Mehmet'e 11 yıl sonra kavuştuğunu söyledi.

Gözyaşlarıyla anlattı

Dündar, o hikaye sırasında ise gözyaşlarını tutamadı. Dündar, hikayeye şöyle devam etti:

"11 yıl sonra sarlırlar, öpüşürler ve çok hazindir baba ertesi gün orada şehit düşer. Oğlu babasının cenazesini taşırken heykele konu olmuştur. O yiğit delikanlı, 19 yaşındaki Onbaşı Sancaktar Mehmet'te 9 Eylül günü İzmir'e giren birliklerin en önünde giderken şehit düşer.

"Dumlupınar olmasaydı kim bilir adımız ne  olurdu"

Dumlupınar'ı unutturmaya çalışanların bu dünyada ve öbür dünyada yeri yoktur. Duplupınar kazanılmasaydı bugün biz yoktuk. Dumlupınar kazanılmasaydı bugün biz yoktuk. Belki birey olarak vardık ama adlarımız kim bilir neydi. Burada bırakın konuşmayı, hür nefes bile alamazdık. Şu aldığımız nefesi bile, her şeyimizi 30 Ağustos Zaferi'ne borçluyuz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”