Gazze paylaşımı sonrası hedef olmuştu! Benzema skandal suçlamalar sonrası harekete geçti!

Suudi Arabistan'ın Al Ittihad takımında forma giyen dünyaca ünlü futbolcu Karim Benzema, Gazze hakkında yaptığı paylaşımın ardından hedef tahtasına oturtuldu. Müslüman Kardeşler isimli terör örgütüyle ilişki olduğu yönündeki iddiaların ardından beklenen hareketi yaptı. Benzema, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve eski cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour hakkında yasal işlem başlatacak.

Gazze paylaşımı sonrası hedef olmuştu! Benzema skandal suçlamalar sonrası harekete geçti!

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Fransız futbolcu Karim Benzema, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm dualarımız, kadınları ve çocukları ayırt etmeyen adaletsiz bombalamaların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleriyle” ifadelerini kullanmıştı.

Gazze paylaşımı sonrası hedef olmuştu! Benzema skandal suçlamalar sonrası harekete geçti! - Resim : 1

TERÖRİSTLERLE İLİŞKİLİ OLMAKLA SUÇLANDI

Yıldız futbolcu bunun üzerine Fransa’da hedef tahtası haline getirildi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayında, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” diyerek futbolcuyu ''teröristler ile ilişki içinde'' olmakla suçladı.

Gazze paylaşımı sonrası hedef olmuştu! Benzema skandal suçlamalar sonrası harekete geçti! - Resim : 2

AŞIRI SAĞCI CUMHURBAŞKANI ADAYI HEDEF ALDI

Bakan Darmanin ardından ise aşırı sağcı eski cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, Benzema'yı hedef aldı. Edebiyat öğretmeni Dominique Bernard'ın Arras'ta vurulup öldürülmesinden futbolcuyu sorumlu tutan Zemmour, "Karim Benzema'nın Fransa milli takımında kazara, sadece para ve sportif sonuçlar için oynadığını biliyoruz. Özünde Fransız değil. Fransa'yı sevmiyor, hiçbir zaman da sevmedi. O şeriat kanunlarını uygulamak isteyen bir Müslüman, şeriat kanunları cihat demektir ve cihat da Dominique Bernard'ı öldürmek ve Samuel Paty'yi öldürmek demektir" ifadelerini kullandı.

FRANSIZ PASAPORTUNUN İPTAL EDİLMESİ İSTENDİ

Fransız senatör ve muhafazakâr Les Républicains partisinin başkan yardımcısı Valérie Boyer ise Benzema’nın Fransız pasaportunun iptal edilmesini talep etti.

Boyer, yıldız oyuncunun cezasının 2022’de kazandığı Ballon d’Or ödülünü “sembolik bir yaptırım” olarak elinden almak, ardından Fransız vatandaşlığından çıkarılmak olacağını söyledi.

BENZEMA'DAN KARŞI HAMLE

Benzema'nın avukatı, eski cumhurbaşkanı adayına karşı hakaretten dolayı "yasal işlem başlatacağını" söyledi.

Oyuncunun avukatı 15 Ekim'de kadınları ve çocukları esir alan bombalar altındaki sivil halk için dua etmenin Hamas propagandası, terörizm suç ortaklığı ya da işbirliği eylemi anlamına gelmediğini savundu.