Geceleri bahçesinde ortaya çıktığında evden sabahında ölüm haberi çıkıyordu... Bir evin bahçesine gece girdi, havuza saplanıp kaldı

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde görünüşü nedeniyle ve hakkındaki söylentiler sebebiyle çok korkulan bir hayvan var. Bu hayvanın gece bahçesinde ortaya çıktığı evlerde sabah ölüm haberi geldiğine inanılıyor. Ancak bu hayvanla ilgili şaşırtıcı bir olay yaşandı. Gece evin bahçesine giren hayvanı, havuza düşmesi nedeniyle bir daha çıkamadı. Sabah ev sahipleri onu havuzda görünce hemen yetkililere haber verildi.

Hem dünyada hem de Türkiye'de görünüşü sebebiyle pek çok insanın irkilmesine neden olan bir hayvan var. Uzun yıllardır hakkında ortaya atılan efsaneler ve hurafeler insanların bu hayvandan çekinip korkmasına neden olmaya başladı.

Gece baykuşları bazı kültürlerde, ölüm veya uğursuzlukla ilişkilendirilir ve bu nedenle kötü bir işaret olarak görülebilirler. Ancak diğer kültürlerde ise, gece baykuşu bilgelik, sezgi ve doğru yönlendirme simgesi olarak kabul edilir ve aslında iyi bir şans getirici olarak görülür.

HAVUZA SAPLANMIŞ

ABD'nin New York eyaletinde yaşanan şaşırtıcı bir olay ise herkesin dikkatini çekti. Bölgede çalışan hayvan kurtarma ekipleri, gelen bir ihbar üzerine apar topar bahçeli bir eve gittiler. Gittikleri evde yüzme havuzuna düşen ve sudan çıkmaya çalışan bir baykuşla karşılaştılar.

AĞ YARDIMIYLA KURTARILDI

Strong Island Hayvan Kurtarma Birliği'nden Frankie Floridia, ekibinin yüzme havuzunda mahsur kalan bir baykuşla ilgili bir aramaya yanıt verdiğini söyledi. Ekip üyelerinin, baykuşun hala hayatta olduğunu ve onu sudan çıkarmak için bir ağ kullandığını görünce rahatladığını gösteren bir video yayınlandı. Kurtarma grubu, baykuşun bir rehabilitasyon merkezine götürüldüğünü açıkladı.