Gökçe Kırgız adını alan Merve Doğan'a ateş püskürdü: 14 yıldır sustuğum yalan

Gökçe Kırgız adını ve Kalbime Gömerim” şarkısını alan Merve Doğan'a ateş püskürdü.

Kalbime Gömerim” şarkısıyla adını duyuran Gökçe Kırgız, filmlere konu olacak bir olayın kahramanı... Şarkıyı 2007 yılında besteleyen ve sadece arkadaşlarına gönderen Kırgız, bir anda herkesin merak ettiği bir isim haline geldi. O dönem profesyonel anlamda müzik yapmayı düşünmeyen Kırgız, ortaya çıkmayınca şarkıyı birçok kişi sahiplendi. Bu nedenle yıllarca “Kalbime Gömerim” şarkısıyla ilgili hukuk savaşı vermek zorunda kalan Kırgız, şimdi de ismi için mücadele ediyor. Gökçe Kırgız, mahkeme kararıyla adını alan ve kendisine şarkıcı kimliği edinen Merve Doğan’a açtığı marka patent davasıyla gündemde... 32 yaşındaki Kırgız, bundan sonraki süreçte Merve Doğan’ın sahne ismi olarak kendi adını kullanmasına engel olmayı hedefliyor.

Evinin bahçesinde Magazin Hattı’nı ağırlayan Gökçe Kırgız, kendisine “Hanımefendi 14 yıldır neredeydi?” diyen Merve Doğan’a cevap verdi.

Merve Doğan 2011 yılında ismini Gökçe Kırgız olarak değiştirdiğini açıklamıştı. Kırgız ise bu değişikliğin 2013 yılında yapıldığını açıkladı. Gökçe Kırgız, 2013 yılında Merve Doğan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da belirtti. Gökçe Kırgız, maddi engeller yüzünden şimdiye kadar dava sürecini başlatamadığının altını çizdi.

Merve Doğan, isim değişikliği yapmadan önce Bülent Ersoy ve Armağan Çağlayan’ın programına katılmış ve “Kalbime Gömerim” şarkısının kendisine ait olduğunu ispatlamaya çalışmıştı. Öte yandan Kırgız, sürekli sosyal medya hesaplarının kapatılmasına da isyan etti.