Gökhan Taşkın’dan milletvekillerine çağrı: Biz yeni anayasayı çoktan hak ettik

Gündemin önemli haberlerini ekrana taşıyan tv100'de yayınlanan Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel'e verdiği AYM-Yargıtay polemiğine ilişkin demecini değerlendirip "Kapsamlı bir anayasa değişikliği ne kadar elzem olduğu karşımızda duruyor. Benim bir vatandaş olarak bütün milletvekillerine çağrımdır; biz yeni anayasayı çoktan hak ettik." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına özel açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç açıklamasında, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki polemiğe ilişkin "Bu durum Anayasa Mahkemesi’yle Yargıtay'ın ilk karşı karşıya gelmesi değil bunu büyük bir yargı krizi olarak nitelemek doğru değil." ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜN, ÇAĞDAŞ BİR ANAYASA YAPILSIN"
tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın konuyla ilgili "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konudaki çözüm yerinin TBMM olduğunu, mutabakat ile sağlanacak bir anayasa değişikliğinin gerekliğinini vurguladı. Bu açıklamalar yarın en çok konuşulacak açıklamalar olacak.  Yılmaz Tunç demecinde "terör örgütü elebaşı aday gösterilse velevki seçilse ne olacak?" dedi. Bu önemli bir detay. Çünkü bu konu esnetiliyor. Bir anayasa değişikliği gerçekleşsin, darbe anayasası tümüyle ele alınsın. Bu anayasa eleğe alınıp değiştirilsin. Özgün, çağdaş bir anayasa yapılsın. O zaman bu sorunlar ortadan kalkacak." ifadelerine yer verdi. 

"BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIMDIR; BİZ YENİ ANAYASAYI ÇOKTAN HAKETTİK"
"Kapsamlı bir anayasa değişikliği ne kadar elzem olduğu karşımızda duruyor" diyen Taşkın "Yıl 2023,  darbe yönetimi sonrası bir anayasa. Bu anayasayla olmuyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un ifade ettiği yargılaması devam eden birileri cezaevinden çıksın diye milletvekili adayı gösteriliyor ve seçiliyor. Vekil olmanın şartları belli. Yargılamaların bu kadar uzun sürmesi de mesele haline dönüşmüşken bizim yeni bir anayasaya ihtiyacımız yok demek, uzlaşmamak kimsenin tekelinde değil. Kimsenin de böyle bir tavır sergileyeceğini düşünmüyorum. Benim bir vatandaş olarak bütün milletvekillerine çağrımdır; biz yeni anayasayı çoktan hakettik. En son 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne vatandaşımız engelledi. O darbeyi engellemiş vatandaşımız yeni anayasayla önüne baksın artık. Böyle meseleleri tartışmanın manası, hiçbir anlamı yok." diye konuştu.