Gökhan Taşkın'ın sözleri boğazları düğümledi: Gazze’de çocuk olmak nedir bilir misiniz?

Gündemin önemli haberlerini ekrana taşıyan tv100'de yayınlanan Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın, Gazze'de yaşanan katliamla ilgili "Gazze’de çocuk olmak nedir bilir misiniz? Bir geleceğiniz olmadığını bilmektir. Yarın ölebilir, yarını yoktur. Kitap defter bilmemektir, okul yüzü görmemektir. Gazze’deki çocuklar sokaklarda oynamayı bilmezler onların oyuncağı taş atmaktır İsrail askerlerine… Başka bir oyun yoktur onlar için. Salıncağa binememektir Gazze’de çocuk olmak…" sözleri boğazları düğümledi.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Gece Haberleri'nde yaşanan vahşetle ilgili Gökhan Taşkın'ın sözleri izleyenlerin boğazını düğümledi. 

"GAZZE’DEKİ MASUMLAR İÇİN YAŞAM BİTİYOR"
"Tam bir vahşet yaşanıyor, katliam, soykırım yaşanıyor" diyen Taşkın "Cümlem yaşanıyor diye bitse de Gazze’deki masumlar için yaşam bitiyor. Günlerdir aslında bunu düşünüyorum. ‘Yaşanıyor’ ifadesi doğru gelmiyor bana, çünkü orada yaşam bitiyor. Kurduğum hiçbir cümle süren bu katliamı, soykırımı anlatmaya yetmiyor. Görüntüler gösteriyor aslında ne olup bittiğini. Bu fotoğraflar çok şey anlatmalı size. Orada çekilen ıstırabı burada yüreğinde hissetmek bana sorarsanız insan olmak. İnsanı diğer canlılardan ayıran yegane özellik vicdanıdır. Şu fotoğraflara bakınca akli melekelerimi yerinde tutamıyorum. Hiçbir canlı yoktur ki dünya üzerinde birbirini öldürmek için böyle hazırlıklar yapsın… Tabiatın en vahşi hayvanlarını bile düşünün toplu katliam yapan herhangi bir hayvan biliyor musunuz? Bir tek insanoğlu bunu yapıyor, insanlığından çıkmış o mahluklar…" ifadelerine yer verdi. 

"GAZZE’DE ÇOCUK OLMAK NEDİR BİLİR MİSİNİZ?"
Sözlerini sürdüren Taşkın "Yüzlerce, bini aşkın çocuk öldürüldü. Eli silah tutmaz, aklı öldürmeye ermez. Çünkü çocuk o. Öldürülenler arasında hayatta olduğundan utanan çocukları görüyorsunuz. Sadece bakmayın, görmeyin. Bazı sesler kulaklarınızda çınlamasın, hissedin. Hissedin ki insanlığın nasıl can çekiştiğini hissedin. Hissedip de ne yapacağız. Valla bilmiyorum. En azından acı çekeceğiz, acıyı hissedeceğiz, dua edeceğiz. Gözlerine bakın, bunlar çocuk. Çocukların kimisinin gözü yaşlı. Anneler göreceksiniz gözü yaşlı. Evlat acısı diye o tarifsiz acıyı çekiyorlar. Bazı fotoğraf kareleri öyle donuk ki çektiği acıdan daha çok hayatta kaldığı için utanıyor. Çocuk anlamlandıramıyor. Bakın yayının başında dedim, Gazze’de çocuk olmak nedir bilir misiniz? Bir geleceğiniz olmadığını bilmektir. Yarın ölebilir, yarını yoktur. Kitap defter bilmemektir, okul yüzü görmemektir. Gazze’deki çocuklar sokaklarda oynamayı bilmezler. Onların oyuncağı taş atmaktır İsrail askerlerine… Başka bir oyun yoktur onlar için. Salıncağa binememektir Gazze’de çocuk olmak… Okuma yazmayı sökmeden çoğu öldürülür. Gazzeli çocuklar babalarını ya hiç bilmezler, bilseler de gülseler neredeyse hiç göremezler. Yaşama bakın, yaşamak mıdır bu? Yaşamayı öğrenemeden cenneti ve şehadeti öğrenirler. Çocuklar öldüğünde cennete gider, onlarda cennete gideceklerini bilirler. Gazzeli çocuklar yaşamadan ölürler. " dedi.