Gole doyuran maç: Liverpool, Leeds United’ı 6 golle geçti! Salah tarih yazdı!

Liverpool, İngiltere Premier Lig’in 31.haftasında konuk olduğu Leeds United’ı 6-1 mağlup etti. Kırmızılar 4 maç sonra galibiyetle tanışırken Salah attığı 2 golle Premier Lig tarihinde sol ayağıyla en çok gol atan isim oldu.

Gole doyuran maç: Liverpool, Leeds United’ı 6 golle geçti! Salah tarih yazdı!

İngiltere Premier Lig’de heyecan 31. hafta maçlarıyla sürüyor. Bu kapsamda Liverpool, deplasmanda Leeds United’ı 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

SALAH REKOR KIRDI

Mohamed Salah, Leeds karşısında attığı 2 golle Premier Lig tarihinde sol ayağıyla en çok gol atan isim oldu. Salah, sol ayağıyla attığı 107 golle Robbie Fowler'ı da geride bıraktı.

Gole doyuran maç: Liverpool, Leeds United’ı 6 golle geçti! Salah tarih yazdı! - Resim : 1

SALAH ATMAYA DEVAM EDİYOR

Mısırlı futbolcu, bu sezon kırmızı formayla 30’u Premier Lig, 8’i Şampiyonlar Ligi olmak üzere 43 maçta 26 gol atarken, 11 kez de gol pası verdi.

4 MAÇ SONRA GELEN GALİBİYET

Liverpool, bugünkü galibiyetle 4 maç sonra hanesine 3 puan yazdırdı. Kırmızılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Real Madrid, Premier Lig’de Bournemouth ve Manchester City’e mağlup olurken, bu periyotta tek puanı Arsenal’e karşı aldı. Liverpool, son 3 puanını ise yine farklı skorla (7-0) mağlup ettiği Manchester United’dan almıştı.

Gole doyuran maç: Liverpool, Leeds United’ı 6 golle geçti! Salah tarih yazdı! - Resim : 2

JOTA GOLLE TANIŞTI

Söz konusu maçın 52. dakikasında takımının 3. golünü atan Diego Jota, Liverpool formasıyla bu sezon ilk golüne imza atmış oldu. Jota, 2 gol, 1 asistle tamamladığı müsabakanın 81. dakikasında yerini Brezilyalı golcü Roberto Firmino’ya bıraktı.

Gole doyuran maç: Liverpool, Leeds United’ı 6 golle geçti! Salah tarih yazdı! - Resim : 3

26 yaşındaki futbolcu kırmızılılarla bu sezon 20 karşılaşmada 2 gol, 8 asist üretti. Liverpool formasıyla 3. sezonunu geçiren Portekizli, ilk sezonunda 30 maçta, 13 gol, 1 asist katkısı sağlarken, 2. sezonunda ise 55 maçta 21 gol, 6 asistle kariyer sezonunu yaşamıştı.