Google'dan WhatsApp kullanıcılarına önemli uyarı! Aralık ayından sonra değişiyor herkes öğrensin

Google'dan tüm WhatsApp kullanıcılarına önemli bir konuda uyarı geldi. Aralık ayından itibaren değişecek sisteme göre herkesin konuyu iyice kavraması gerekiyor.

Google'dan WhatsApp kullanıcılarına önemli uyarı! Aralık ayından sonra değişiyor herkes öğrensin

Kullanıcıların en çok merak ettiği konu hakkında Google'dan WhatsApp kullanıcılarına önemli bir uyarı geldi. 

WhatsApp konuşmalarını Android'de Drive'a yedekleyenlere Google hesabından “depolama durumunu kontrol etme” özelliği eklendi. Depolama durumunu kontrol etme ile kullanıcılar kalan depo miktarını öğrenebiliyordu. Aralık ayından itibaren, WhatsApp beta kullanıcılarının WhatsApp mesajlarını Drive'a yedeklemek Google hesabınızın bulut depolama alanından sayılacak.

GOOGLE DUYURU YAPTI

Uygulamanın beta sürümünü kullanmayanlar politikadaki değişikliği gelecek yıl "kademeli olarak" tüm Android cihazlara gelene kadar hissedilmeyecek. Kişisel Google hesapları, Gmail, Drive ve Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz bulut depolama alanıyla birlikte gelecek.

Google duyurusunda bunun "çoğu mobil platformdan üç kat daha fazla" olduğunu öğrenildi. Örneğin Apple'ın iCloud'u 5 GB boş alan sunuyor. Yine de, ne kadar resim ve dosya yedeklediğine ve yüklediğine bağlı olarak 15 GB'a ulaşmak ya da aşmak mümkün olarak tanımlanıyor.

BÜYÜK DOSYALAR YEDEKLENMEYECEK

Google, artık ihtiyaç duyulmayan büyük dosyaları veya fotoğrafları kaldırmayı kolaylaştırmak için gönderide depolama yönetimi araçlarına bağlantı verdi. Öğeleri WhatsApp içinden de silmek mümkün hale geldi. Artık ihtiyaç duyulmayan büyük dosyalar bir sonraki yedeklemeye dahil edilmeyecekler. Google One ile ekstra depolama alanı satın alma seçeneği de kullanıcılara sunulacak.