Gram altını solda sıfır bıraktı! Ne dolar ne euro, buna yatırım yapan köşeyi dönüyor...

Dolar ile birlikte tüm ürünlerde fiyat artışı gözlemlenmeye başladı. Özellikle altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken öyle bir madde var ki kar olarak altını, doları ve euroyu solladı.

Gram altını solda sıfır bıraktı! Ne dolar ne euro, buna yatırım yapan köşeyi dönüyor...

Yeni ekonomi politikaları ile birlikte hızla yükselişe geçen dolar, euro ve altın fiyatları vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor.

Karar'ın haberine göre Recep Karakaş, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de döviz, altın ve gümüşten sonra bakır madeninin fiyatının hızla arttığını söyledi. Karakaş pandemiden sonra bakır fiyatlarının hızla arttığını ve bakırın birçok üründe kullanıldığını ifade etti.

Bakır madeninin kilogramının 45 TL'den 302 liraya kadar çıktığını ifade eden Karakaş, "13 yaşında başladığım bakırcılık mesleğini 40 yıldır sürdürüyorum. Bakıra artık eskisi kadar rağbet yok. Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Eleman yetişmiyor. Bakır çaydanlık ve semaver sıcak suyu çabuk ısıtır geç soğutur. Çaydanlık ve semaverlerdeki çayın lezzetini başka hiçbir şeyde alamazsınız. Bakır sürahi ise soğuk suyun ısınmasını önler. Suyun içindeki bakterileri öldürür" ifadelerini kullandı.

Gram altını solda sıfır bıraktı! Ne dolar ne euro, buna yatırım yapan köşeyi dönüyor... - Resim : 1

SON DÖNEMDE İLGİ ARTTI

Bakır ürünlerin son dönemde oldukça ilgi gördüğünü ifade eden Karakaş, "Bakır ilk önce polisajdan keçeye girer. Daha sonra sıvamaya girer ve burada şeklini alır. Bakırın parlaması için fırça işlemi uygulanır. Bir sonraki aşamada yıkanıp, kurutularak bant işlemine geçilir. Bant işleminden sonra boyanan ve vernik atılan bakır süsleme için işleme ve kart işlemlerinden geçerek son halini alır. Okulun olmadığı dönemlerde babama yardımcı oluyorum. Artık eskisi gibi bakırcılıkta eleman bulunmuyor. 10 yıldır hemen hemen bu şekilde babama yardımcı oluyorum." dedi.