Güney Ege Denizi için kırmızı alarm! Muğla, Çanakkale, Balıkesir her biriniz risk altındasınız

Ege Bölgesi için kırmızı alarm verildi. Uzmanlar önemle uyardı, paldır küldür geliyor kimse pencereden bakmadan dışarıya çıkmasın. Özellikle Muğla, Çanakkale ve Balıkesir çevresinde beklenen şiddetli fırtına için vatandaşların her biri önemle uyarıldı.

Güney Ege Denizi için kırmızı alarm! Muğla, Çanakkale, Balıkesir her biriniz risk altındasınız

Ege Bölgesi için kırmızı alarm verildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan resmi uyarıya göre, Ege Denizinin güney kıyılarında şiddetli fırtına beklentisi mevcut. İçlerinde  Muğla, Çanakkale ve Balıkesir bulunan illerin her birisi tek tek uyarıldı. 

PAZARTESİ GÜNÜ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada "Ege Denizi’nin güneyinde rüzgarın yarın (26.02.2024 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın yarın (26.02.2024 Pazartesi) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.