Tribüne şişme manken koydular!

Futbol tarihine geçecek skandal Güney Kore'de yaşandı. K-League ekibi FC Seul, korona virüs nedeniyle seyircisiz oynanan maçta tribünlere normal manken yerine seks oyuncağı olan şişme manken koydu. Kulüp tarihi skandal için özür diledi.

Tribüne şişme manken koydular!

Tribünlere yanlışlıkla şişme manken koyan FC Seul takımı, ülkedeki bazı haber siteleri tarafından 'uluslararası utanç' olarak yorumladı. K-League, korona virüs salgını nedeniyle ara verilen futbola geri dönen ilk ülke olmuştu.

Güney Kore'de kcorona virüsü nedeniyle askıya alınan futbol maçları seyircisiz olarak yeniden başlarken, FC Seul kulübü ülkeyi sarsan ‘şişme bebek’ skandalına imza attı. Hafta sonu seyircisiz olarak oynanan maçta tribünleri mankenlerle dolduran FC Seul, bazı mankenlerin cinsel amaçla kullanılan şişme mankenlerden olduğunun ortaya çıkmasının ardından özür mesajı yayınladı.

Kulüp, tedarikçi ile aralarındaki yanlış anlaşılma nedeniyle sipariş edildiğini söyledi. K-League, salgının başlangıcından bu yana yeniden başlayan ilk büyük futbol ligi oldu ve sezonun başlangıç maçı futbolu özleyen milyonlar tarafından izlendi.

Ancak FC Seul-Gwangju FC arasında oynanan maçta tribündeki mankenlerin arasında ‘şişme manken’ olması sosyal medyada gündeme otururken kulüp de konuyla ilgili olarak açıklama yapmak zorunda kaldı.

Koreaboo sitesinde yer alan haberde, bazı şişme mankenlerin üzerinde yayıncı kuruluş BJ Chaero’nun isminin yazdığı tişörtler olduğuna dikkat çekildi.

Kulüp, tedarikçiyle yapılan görüşmede mankenlerin cinsel kullanım için tasarlanmadığı konusunda güvence verildiğini ve bir karışıklığın kurbanı olunduğunu belirtti.

Instagram’dan açıklama yapan kulüp, “Taraftarlarımızdan özür dilemek istiyoruz. Çok üzgünüz. Niyetimiz bu zor zamanlarda bir şeyler yapmaktı. Böyle bir şeyin bir daha asla gerçekleşmemesini sağlamak için ne yapmamız gerektiği konusunda çok düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada ise kulübün açıklamasına rağmen tepkiler devam ederken bazı kullanıcılar “Bunu onaylayan, oraya koyan, giydiren ve oturtan kişi farketmedi mi? Kimse bu mankenlerin görünüşünü sorgulamayı düşünmedi mi?” yorumlarında bulundu.

Sports Seul web sitesinde yer alan haberde ise, K-League maçlarını izleyen taraftarlara karşı yaşananların uluslararası utanç kaynağı olmasına dair endişeler olduğu söylendi.