Gürcistan üzerinden Türkiye'ye girdi... Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon diye yayıldı... Aydın'a kadar gitti. 300 kat çoğalıyor

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye giriş yapan ve Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon gibi illerimize yerleşen büyük bir istilacı türle ilgili Aydın ilimize yönelik flaş bir uyarı geldi.

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye girdi... Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon diye yayıldı... Aydın'a kadar gitti. 300 kat çoğalıyor

Türkiye'ye Gürcistan üzerinden giren ve yılda 300 kat çoğalması nedeniyle büyük bir istilacı olarak tanımlanan tür, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerimizde ciddi bir soruna neden olmuştu. 

Çiftçilik yapan vatandaşlar, aşırı şekilde çoğalan bu türe karşı kendi ürünlerini korumak konusunda ciddi bir sorun yaşamışlardı. 

AYDIN İÇİN DE UYARI YAPILDI

Karadeniz'den çıkarak Aydın'a kadar giden tür hakkında Aydın'daki vatandaşlarımıza flaş bir uyarıda bulunuldu. 

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı paylaşımla üreticileri zararlıya karşı uyardı. Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giren, Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede görülen kahverengi kokarca böceği, ürün verimliliğe büyük zarar veriyor.

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye girdi... Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon diye yayıldı... Aydın'a kadar gitti. 300 kat çoğalıyor - Resim : 1

TARIMSAL ÜRETİMİN DÜŞMESİNE NEDEN OLUYOR 

Meyve ve sebzelerin yanı sıra ağaçlara da zarar verip, tarımsal üretimin düşmesine neden olan istilacı türlerden kahverengi kokarca böceğine karşı zirai ve kimyasal mücadeleye devam edilirken, farkındalık oluşturmak hedefiyle paylaşım yapan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri kahverengi kokarcaya karşı uyardı. 

"DİKKAT" DİYEREK UYARDI 

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden “Kahverengi kokarcaya dikkat” başlığıyla yapılan paylaşımda “Ülkemizdeki istilacı türlerden biri olan kahverengi kokarca, fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye, domates gibi birçok bitkide beslenmekte ve ciddi zararlara neden olmaktadır” ifadeleri yer aldı.