GYODER ABD temsilcisi Çağrı Kanver'den arsa sorunu açıklaması! Tarih verdi

Türkiye'deki Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) ABD Temsilcisi Çağrı Kanver, bu yıl 17'ncisini düzenledikleri Gayrimenkul Zirvesi'nde tv100 canlı yayınına konuk oldu. Serap Belovacıklı'nın sorularını yanıtlayan Kanver, Türkiye'de yaşanan arsa sorununa ilişkin, "5 yıl içerisinde bu sorun çözülecektir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) bu yıl 17'ncisini düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi'nde tv100 canlı yayınına konuk olan GYODER ABD temsilcisi Çağrı Kanver, Serap Belovacıklı'nın sorularını yanıtladı. Sosyal konut projelerine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Kanver, "Türkiye'nin böyle bir hamle başlatması çok önemli" dedi.

Böyle projelerin ABD gibi ülkelerde kalmadığını kaydeden Kanver, şöyle konuştu:

Türkiye'de bu sorun da giderildi. Çeşitli bölgeler belirlendi. 5 yıl içerisinde bu sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

GYODER ABD'de yatırımcılara, burdan gelen geliştiricilere yardımcı oluyor. Aynı şekilde ABD'den buraya gelmek isteyen yatırımcılara da yardımcı oluyor. Mesela bugünkü toplantımıza da New York Belediye Başkan Yardımcısı'nın da dahil olduğu üç kişi geliyor. Birazdan bizimle birlikte olacaklar. Onlar da öğrenmek istiyorlar. Biz yaptığımız zaman bu işleri hem yapıyoruz hem çok kısa sürede bitiriyoruz. ABD'de bunlar bürokrasiye takılıyor. Çok fazla zaman alıyor. 

Bizim en büyük farkımız biz özel ve devlet projelerini çok iyi gerçekleştiriyoruz. ABD bu konularda biraz daha zayıf. O modelleri de bizden öğreniyorlar işin açıkçası.