Hacı Yakışıklı ve Barış Yarkadaş arasında gergin anlar… “O anlayışı Türkiye unuttu unuttu”, “O adam yaşamayacağını bilmeli”

tv100 ekranlarında ilgili ile takip edilen Taksim Meydanı programında Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ile tv100.com yazarı Barış Yarkadaş arasında canlı yayında gergin anlar yaşandı.

Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’nda Ankara'da çalıştığı eğlence mekanına gelen kişilerin istek şarkısını söylemediği gerekçesiyle öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetini ele aldı.

“Herhangi bir cinayeti işleyen kişi CHP’li olsa bu CHP’yi bağlar mı?”

Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, cinayetin anatomisini yapacaksak bu bizim işimiz değil diyerek, “Niye biz bir cinayeti 1 saat konuşuyoruz? Anatomisini yapacaksak bu bizim işimiz değil. Tanımadığımız için Allah rahmet eylesin diyeceğiz ama yaşam fark etmez bir masum öldürülmüş, öldüren kişinin kimliği ne olursa olsun cezayı çekmeli. Sosyolojik olarak bunu mu konuşuyoruz yoksa bürokrat oldukları için mi? Herhangi bir cinayeti işleyen kişi CHP’li olsa bu CHP’yi bağlar mı?” şeklinde konuştu.

Yakışıklı sözlerinin ardından “Bir soru sorup bırakıyorum… Bir kadını sekiz parçaya bölmüş, bidona koymuş yakmış, ne ceza verirsin?” sorusunu tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’a yöneltti.

“O anlayışı Türkiye unuttu unuttu”

Barış Yarkadaş ise, Yakışıklı’ya verdiği yanıtta, “Onu zaten Türk Ceza Kanunu’nda maddesi var. Sen o zaman gücü yeten yetene anlayışını getiriyorsun. O anlayışı Türkiye unuttu unuttu. Sen şimdi gidip aynı şekilde kısasla, çözüm bulamazsın. Dünya bunu denedi. Hacı, bu bambaşka bir tartışma konusu. Ağırlaştırılmış müebbet var” dedi.

“O adam yaşamayacağını bilmeli”

Hacı Yakışıklı ise ardından, “Yani kadını sekiz parçaya bölecek, hapse atacaksın yatacak ömür boyu. Ondan sonra kadına cinayet, niye cinayetlerin önüne geçemiyoruz… O adam yaşamayacağını bilmeli” ifadelerini kullandı.