Hamileyken kocasıyla ilişkiye giren kadın, doktora gittiğinde şok gerçeği öğrendi. 50 milyonda 1 ihtimal gerçekleşti

Hamile kadın kocasıyla ilişkiye girdi ve hiç beklemedikleri inanılmaz bir olay yaşandı. Doktor tüm gerçekleri söylediğinde en az kadın ve kocası kadar şaşkındı. Çünkü yaşanan durumun dünya üzerinde gerçekleşme ihtimali 50 milyonda 1.

Hamileyken kocasıyla ilişkiye giren kadın, doktora gittiğinde şok gerçeği öğrendi. 50 milyonda 1 ihtimal gerçekleşti

ABD'nin Alabama eyaletinde yaşayan bir kadın, iki rahim sahibi olduğunu ve her ikisinden de hamile kaldığını açıkladı. 32 yaşındaki Kelsey Hatcher'ın 'uterus didelphys' adı verilen ve kişinin iki rahmine sahip olduğu nadir bir durumu var. AFP haber ajansının haberine göre, nadir görülen bu durumun kadınların yaklaşık yüzde 0,3'ünü etkilediği düşünülüyor.

50 MİLYONDA 1 İHTİMAL GERÇEKLEŞTİ

Yaşadıklarını Instagram hesabı üzerinden belgeleyen anne adayı, her iki rahminden de hamile kalma ihtimalinin 50 milyonda 1 olduğunu söyledi.

ULTRASON GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Salı günü, rahmindeki iki bebeğin bazı ultrason görüntülerini paylaştı. Paylaşımın altına, “Kızlar bu hafta BPP ultrasonunu geçtiler! Her şey harika görünüyordu. Küçük yüzleri çok tatlı değil mi?! Sizce birbirlerine benzeyecekler mi? Tamamen farklı olacaklarını hissediyorum” notunu düştü.

Çalışmalar uterus didelphys'in embriyo büyümesi aşamasında gerçekleştiğini göstermektedir. Genellikle embriyo gelişimi sırasında rahim, Müllerian kanalları adı verilen ve birleşerek tek bir rahim oluşturan iki kanaldan oluşur.

Hamileyken kocasıyla ilişkiye giren kadın, doktora gittiğinde şok gerçeği öğrendi. 50 milyonda 1 ihtimal gerçekleşti - Resim : 1

BAZEN DURUMUN FARKINDA BİLE OLMAYABİLİRLER

Ancak bazı nadir durumlarda bu birleşme gerçekleşmez ve etkilenen kişilerin iki rahmi olabilir. Bu duruma sahip kişiler iki rahimleri olduğunun farkında olmayabilirler.

Bayan Hatcher'ın durumu da aynı gibi görünüyor. İlk Instagram gönderisinde, bu duruma sahip olduğunu 17 yaşında bildiğini söyledi.