Hatay'da yaşayan depremzedeler evlerine kavuştu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde evleri yıkılanlara yönelik çalışmalar sürüyor. Gelen bilgiye göre Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan vatandaşlar için 25 köy evi tamamlandı ve teslim edildi.

Hatay'da yaşayan depremzedeler evlerine kavuştu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.  Son olarak Hatay'da evleri yıkılan vatandaşlara yeni evleri teslim edildi.  

25 KÖY EVİ SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ 

Hassa ilçesi Sapanözü Mahallesi’nde 12 ve Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 25 köy evi için hak sahipleri belirlendi.

Hatay'daki depremzedeler evlerine kavuştu

Babatorun Mahallesi’nde vatandaşlara evlerinin anahtarları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından verildi.

Evlerine yerleşmek için gün sayan depremzede vatandaşlar, yeni yuvalarını gezerek gelecek güzel günlerin hayalleri kurdular.

Hatay'daki depremzedeler evlerine kavuştu

"KISA SÜREDE KAVUŞACAĞIMI HAYAL ETMİYORDUM"

Deprem sonrası bu kadar kısa sürede yeni evine kavuşacağını beklemediğini belirten Vedat Sezer şu cümleleri aktardı;

Depremin ardından yeni evime bu kadar kısa sürede kavuşacağımı hayal etmiyordum. Beklemiyorduk çıkacağını çıkmayacağını. Yani bilmiyordum. Her şey sürpriz oldu. Şu anda mutluyuz elhamdülillah. Evim yıkıldı gitti ama gene binlerce şükür Rabbimiz. Bayağı çektik orada. Yeni bir evimiz oldu. Yeni bir hayat oldu. İnşallah hayırlısıyla tamamlansın her şey. Güzel olur inşallah. Hatay’ın yemekleri meşhur zaten.