Hatay'daki bir evden gelen fotoğraf karesi tüm Güney Kore'de elden ele paylaşılıyor...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında en çok yıkıma uğrayan şehirlerden biri olan Hatay'a gelen Güney Koreli arama kurtarma ekibi büyük bir özveriyle çalıştı. Hatay Kırıkhan'da yaşayan zabıta memuru, çalışmaları için teşekkür etmek amacıyla depremden sağlam kurtulan ekibinde Koreli ekibi ağırladı. Zabıta memuru, Koreli misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından 11 il de yıkımlar oldu. En fazla yıkımın olduğu Hatay iline ise yurt dışından da arama kurtarma ekipleri geldi. Güney Kore’den Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gelen Güney Koreli 12 kişilik arama kurtarma ekibi de ilk günden bugüne kadar canları pahasına çalışıp bir çok hayat kurtardı.

Hatay'daki bir evden gelen fotoğraf karesi tüm Güney Kore'de elden ele paylaşılıyor... - Resim : 1

EVİMİN KAPISINI AÇTIM 

Bu duruma kayıtsız kalamayan Kırıkhanlı zabıta memuru Abdullah Başçı, depremde hasar görmeyen evine arama kurtarma ekibini alarak onları misafir etti. Başçı, “Güney Koreli arama kurtarma ekibi Kırıkhan’a gelerek mağdur insanlarımıza yardımcı oldu. Biz de buna şahit olduk. Ben de bu nedenle evimin kapısını açtım. Onlara soframı açma imkanı buldum. Güney Kore Cumhuriyeti'nden hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi. Başçı, Koreli misafirleriyle öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Arama kurtarma ekibi Kırıkhan’dan ayrılarak Gaziantep’e gitti.

Hatay'daki bir evden gelen fotoğraf karesi tüm Güney Kore'de elden ele paylaşılıyor... - Resim : 2