Hatay'daki deprem sonrası Naci Görür o illere işaret etti: Dikkatli olmamız gerekir

Hatay'da meydana gelen iki büyük depremde son yapılan açıklamaya göre ne yazık ki 6 canımızı kaybettik. Bu depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür Twitter hesabından iki yer için uyarı yaptı.

Hatay'daki deprem sonrası Naci Görür o illere işaret etti: Dikkatli olmamız gerekir

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden 15 gün geçmişken, dün Hatay'da ne yazık ki 6.4 ve 5.8 büyüklüklerinde iki deprem daha meydana geldi. Binaların yıkıldığı belirlenirken son yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükselmişti. Daha önce de uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, dünkü depremlerin ardından üç yere işaret etti. 

ÜÇ YERE DİKKAT ÇEKTİ

Prof. Dr. Naci Görür Twitter'dan şöyle bir açıklama yaptı: 

Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var, sevgiyle

 

Hatay'daki deprem sonrası Naci Görür o illere işaret etti: Dikkatli olmamız gerekir - Resim : 2