Hava kararınca saldırıyorlar! Vampir kelebek İstanbul'da artmaya başladı, vatandaşların kabusu oldu!

İstilacı böcek türlerinden biri olan vampir kelebekler, İstanbullu vatandaşların kabusu oldu. Aradan geçen 12 yılın ardından iyeniden İstanbul'da ortaya çıkmaya başlayan vampir kelebekler, Beykoz'daki evleri istila etti.

Hava kararınca saldırıyorlar! Vampir kelebek İstanbul'da artmaya başladı, vatandaşların kabusu oldu!

Vampir kelebekler, Beykoz'un Çukurca Mahallesi'nde gözler görünür oranda arttı. Diğer adı  Ricania simulans olan istilacı böcek türü Vampir kelebek, İstanbullu vatandaşlarıın kabusu oldu. İlk kez Karadeniz sahillerinde ortaya çıkan tür, şimdi de İstanbul'da paniğe sebep oluyor. Beykoz'daki evleri istila eden vampir kelebeklerden rahatsız olan vatandaşlar, bir çözüm bulunmasını istiyor.

Hava kararınca saldırıyorlar! Vampir kelebek İstanbul'da artmaya başladı, vatandaşların kabusu oldu! - Resim : 1

"İlaç çalışmalarımız devam etmektedir"

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Hayvanların mevsimsel artışı ve gelen şikayetler üzerine İstanbul'un yeşil alanlarında vampir kelebeklerin fazla olduğu, Beykoz, Sarıyer ve Beşiktaş gibi ilçelerde ilaçlama çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen ise vampir kelebekler konusunda vatandaşların rahat olması gerektiğini, "Ne kaşındırıyor ne alerji yapıyor, ne çocuklara başka bir hastalık bulaştırıyor. O yüzden insanların bu konuda içleri rahat olabilir" sözleriyle belirtti.

Hava kararınca saldırıyorlar! Vampir kelebek İstanbul'da artmaya başladı, vatandaşların kabusu oldu! - Resim : 2

"Yapraklara dokunduğumuzda gözümüzü kapatıyoruz"

Bölge halkından Esra Bostancı, "Rahatsızız. Yapraklara dokunduğumuzda gözümüzü kapatıyoruz. Çarpıp geçiyorlar. Normalde kelebekler yumuşak olur ama bunlar taş gibi. Isırdıkları zaman da bunu rahatça hissedebiliyorsunuz. Kelebek ısırmaz aslında ama bunlar ısırıyor" diye konuştu.

Hava kararınca saldırıyorlar! Vampir kelebek İstanbul'da artmaya başladı, vatandaşların kabusu oldu! - Resim : 3

"Hava kararmaya başladıktan sonra bir anda saldırıya geçiyorlar"

Beykoz'da yaşayan Sabri Topal ise, "Beykoz'da yaşayıp akşamları balkona çıkmak isteyen herkes mağdurdur. Hava kararmaya başladıktan sonra bir anda saldırıya geçiyorlar. Bir anda tavan, ışıkların etrafı her taraf kelebek. Bir şey yemek içmek pek mümkün olmuyor. Gündüz tek tük görülüyor. 4-5 sene önce bir taneye tanık oldum o zamandan sonra bunlar çoğalmaya başladı. Özellikle yazın bu dönemlerinde bizim sürekli akşam misafirlerimiz" ifadelerini kullandı.