Havadan çekilen görüntüler Türkiye’de bir ilimizden…İzleyen herkes korkmaya başladı…Burada balıklar patır patır ölüyor

Hatay’da yer alan Asi Nehri’nde su sümbülleri görülmeye başlanmıştı. Söz konusu sümbüllerin hayvanları oksijensiz bıraktığı bilinirken balıkları da patır patır öldürdüğü ifade edildi. Havadan çekilen görüntüler herkesi korkuturken durumun balıklar için kötüye gittiği açıklandı.

Lübnan'da doğan ve Suriye sınırını aşarak Türkiye'ye ulaşan Asi Nehri’nden kötü haberler gelmeye başladı. Nehrin büyük bir kısmını istilası su sümbülleri kapladı. Ters akmasıyla bilinen Asi Nehri'nin üzerinde güzel bir görüntü oluşturan su sümbüllerinin suyun oksijen ve ışık almasını engellediği için balıkların ve diğer su canlılarının ölümüne neden olduğu biliniyor. Su sümbülleri, nehrin Akdeniz ile buluştuğu nokta da çevre kirliliği oluşturuyor.

BALIKLAR PATIR PATIR ÖLÜYOR

Görüntünün vatandaşlar için güzel olduğuna fakat balıklar için durumun aynı olmadığına ve patır patır öldüklerine dikkat çeken Ali Galip Akdağ, “Su sümbülleri her sene aynı mevsimde bütün nehri kaplıyor. Görüntüsü güzel ama doğa için iyi değil. Kökündeki maddeden dolayı sudaki oksijen tükeniyor ve balıklar oksijensiz kalıp ölüyor” dedi. Su sümbüllerinin kuşlar için bir sığınma noktası olduğuna dikkat çeken Fırat Özçelik, Asi nehrini çok iyi tanıyorum. Su sümbülleri zararlı olabilir ama kuşları da çok ciddi bir şekilde koruyor. Asi nehri sürekli açık olur ve aralar temizlenirse bence güzel bir görüntü” ifadelerini kullandı.