Hayalleriniz kabusa dönüşebilir! İkinci elde kilometre oyununa dikkat

Ramazan bayramına günler kala ikinci el otomobil piyasası hareketlendi. Bu hareketlenmeyi fırsat bilenler ise çeşitli kurnazlık düşünmeye başladı. İkinci el otomobildeki kilometre oyunu nasıl anlaşılır, İstanbul motorlu araç satıcıları derneği başkanı Hayrettin Ertemel açıkladı.

Hayalleriniz kabusa dönüşebilir! İkinci elde kilometre oyununa dikkat

Birçok kişinin aklına dahi gelmiyor. Ama akla gelmeyen, Başa geliyor. İkinci el araçlardaki kilometre oyunu araç alma hayali kuran vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettim Ertemel “Servislere gidiliyor. Aracın kilometresi örneğin 100 bindeyse 70 bin ya da 60 bin km yapılıyor. Daha sonra o kilometredeymiş gibi bu araçlar internet üzerinden satışa çıkarılıyor “ dedi.

Hayrettin Ertemel Vatandaşı ikinci el otomobilde karşılaşabileceği sorunlara karşı uyardı.

“Pert araç satışları oluyor, bunlara dikkat etmek lazım. Son zamanlarda görüyorsunuz change yapılmış araçların satışları oluyor, kilometre düşürmeler gibi problemler oluyor” dedi.

Kilometre oyununu fark etmeyen vatandaşlar ise büyük zarar ediyor. Hayrettin Ertemel ise dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı “Birincisi güvenilir ikinci el otomobil firmalarından yetki belgeli firmalardan araçlarını almaları. İkincisi ekspertize götürmeleri, üçüncüsü araçların servis geçmişine bakmaları, dördüncüsü muayene istasyonlarından bunu kontrol etmeleri, beşincisi sigorta şirketlerinden öz geçmişlerine bakmaları” şeklinde ifade etti.