Bakan Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı! Şimşek'ten ilk mesajlar: Hedefimiz toplumsal refahı artırmak

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreninde Mehmet Şimşek, görevini eski Bakan Nureddin Nebati'den devraldı. "Enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz" diyen Bakan Şimşek, " Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır." dedi.

Bakan Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı! Şimşek'ten ilk mesajlar: Hedefimiz toplumsal refahı artırmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

Nureddin Nebati, "Bana güven duyarak bu makamı teslim eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için asla yılmadan, gece gündüz demeden çalıştık. Attığımız her bir adım milletimizin ortak menfaatleri doğrultusunda ve makamın getirdiği büyük sorumluluk duygusu ile atılmış adımlardır. Birçok görevi en iyi şekilde ifa etmek için tüm gayreti gösterdim. Beni bütün bu makamlarda görev alma onuruna eriştiren, milletimize ulaşmak, onları dinlemek vesile olma kıvancını ömrüme sığdırmamı nasip eden rabbime hamdediyorum. Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır." dedi. 

Bakan Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı! Şimşek'ten ilk mesajlar: Hedefimiz toplumsal refahı artırmak - Resim : 1

Bakan Şimşek'in açıklamaları ise şöyle: 

Bayrak ve hizmet yarışında bu değerli emaneti şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Küresel zorlukların devam ettiği ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen deprem felaketinin yaşandığı son 1,5 yıllık dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini büyük bir fedakarlık içinde ifa eden sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu dönemde yatırım, istihdam ve üretimde önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu kazanımlarda emeği olan değerli bakanımızı tebrik ediyorum.

Bakan Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı! Şimşek'ten ilk mesajlar: Hedefimiz toplumsal refahı artırmak - Resim : 2

"HEDEFİMİZ TOPLUMSAL REFAHI ARTIRMAK"

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık tutarlılık öngörülebilirlik ve ulusalarası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel zemine dönmekten başka bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların jeopolitik gerginliklerin arttığı konjoktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz.

Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmamıza başlayacağız. Sürdürebilir büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarın sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

"TEMEL POLİTİKAMIZ ENFLASYONLA MÜCADELE OLACAK"

Kurgulanacak mali politikası ve yapısal reformlarla merkez bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımızla güçlü bir kordinasyon sağlayarak yürüteceğiz.

Bu yoğun dönemde en büyük yardımcım bakanlığımızın değerli kadınları olacaktır. Hem başbakan yardımcılığı hem bakanlık yaptığım dönemden biliyorum ki; Hazine ve Maliye Bakanlığı güçlü insan kaynağı, liyakatlı kadrolarıyla her zaman ön planda olmuştur.

Attığımız her adım aldığımız her kararın ülkemize duyulan güveni ve istikarı güçlendirmeye devam etmesi önem arz etmektedir. Bugün sayın bakanımızdan devraldığımız bu bayrağı inşallah dahada yukarılara çıkarmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geceli gündüzlü çalışacağız.

Pandemi, küresel finansal zorluklar ve depremlerle birlikte sadece ülkemiz değil tüm dünya zorlu bir imtihandan geçti. Sayın bakanımıza bu yoğun süreçteki çalışmaları, gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum.

Şahsıma zorluklar ve yüksek beklentilerle dolu ağır bir görev verildiğini biliyorum. İnşallah bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız.