Mehmet Özhaseki görevi Murat Kurum'dan devraldı

Bakanlıklarda devir teslim törenleri devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevi Murat Kurum'dan devraldı.

Mehmet Özhaseki görevi Murat Kurum'dan devraldı

Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini törenle Murat Kurum'dan devraldı.

Murat Kurum'un devir törenindeki konuşması şöyle:

Buraya gelirken şunu rabbimizden niyaz ettik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin istedik. Milletimize mahcup olmadan devletimiz için tüm ekibimizle çalıştık. Milletimiz için tüm gayretlerimizi sarfetmeye, şehirlerimizi alt yapısı üst yapısı ile geliştirmeye gayret gösterdik. Bizimle birlikte bu yıl bu süreçte gece gündüz çalışan ekibimize mesai arkadaşlarıma, partime teşekkür ediyorum. Bu manada bize desteğini esirgemeyen vekillerimize teşekkür ediyorum En büyük teşekkürümü milletimize ediyorum. 81 ilimizin inşası için çalıştık. İnşallah bundan sonraki süreçte de başarılı hizmetlere bakanlığımız devam edecektir.

Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

Bugün bu devir teslim töreninin ülkemiz için güzel sonuçlar doyurmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 5 yıl kadar önce bu odada bu koltukta bu makamda değerli kardeşime bu görevi devralmıştım. O güne kadar elimizden geleni yapmanın huzuru içinde ayrılmıştık. Süreç içerisinde de değerli bakanımı hep çalışırken gayret ederken gördüm. Teslim aldığı bayrağı ileriye doğru taşırken gördük bundan dolayı da mutluluk duyuyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra kendi özel hayatında ve daha sonra sürecek olan siyasi hayatında da başarılar diliyorum. Gerçi genç kardeşim, 5 yıl sonra kendisine yeniden devredebilirim. Ülkemiz deprem ülkesi bu gerçeklikten hareket ederek tüm planlarımızı ona göre yapmalıyız. Son 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde 6'nın üzerinde şiddetle vuku bulan yani yıkıcı teshiri olarak bir şiddetle devam eden sayısı 60'ın üzerinde. Ölen insan sayımız 130-140 bine yakın. Yüz milyonlarca dolar zararımız var. Eğer bu konuda biz de hazırlıklı olabilirsek ileriye doğru doğru adımlar atabilirsek ülkemizi sıkıntılardan bu belalardan kurtarırız.