Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, ÖTV ve akaryakıta yapılan zamma ilişkin açıklama: 2 sebeple artırılmıştır

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıt ürünlerine getirilen ÖTV zammına ilişkin bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada ÖTV'nin iki sebeple artırıldığı vurgulanarak "Birincisi yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir. İkinci olarak, maktu olan bu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlara rağmen 2016 yılından bugüne kadar neredeyse hiç vergi artışı yapılmamıştır. " ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, ÖTV ve akaryakıta yapılan zamma ilişkin açıklama: 2 sebeple artırılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. 6 liralık artış gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada "Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV iki sebeple artırılmıştır. Birincisi yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir. Düzenleme, bu ürünlerin ithal ürünler olması sebebiyle dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir. İkinci olarak, maktu olan bu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlara rağmen 2016 yılından bugüne kadar neredeyse hiç vergi artışı yapılmamıştır. ÖTV tutarları maktu olması hasebiyle enflasyon karşısında erimiştir." ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, ÖTV ve akaryakıta yapılan zamma ilişkin açıklama: 2 sebeple artırılmıştır - Resim : 1

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, ÖTV ve akaryakıta yapılan zamma ilişkin açıklama: 2 sebeple artırılmıştır - Resim : 2