Her şey bitmişken bir sen eksiktin. Vaktimiz kalmadı. Türkiye’nin başına dert olacak. Gökyüzünü florasana çevirecek

Türkiye’ye Ege bölgesinden giriş yapan çöl tozu dalgası etkisini artıracak. Özellikle yarın için uyarı yapan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, gökyüzünün florasan gibi olacağını ifade etti.

Her şey bitmişken bir sen eksiktin. Vaktimiz kalmadı. Türkiye’nin başına dert olacak. Gökyüzünü florasana çevirecek

Türkiye’ye her yıl Afrika üzerinden gelen töz tozu bu kez çok etkili olmaya hazırlanıyor. Ege üzerinden gelen çöl tozları İstanbul’a kadar ulaştı. Söz konusu tozun miktarını artıracağı ifade edilirken yarına dikkat çekildi.

ÇÖL TOZU ETKİSİNİ ARTIRACAK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, çöl tozunun miktarını artıracağına dikkat çekti. Özellikle çarşamba günü en yoğun çöl tozunun yaşanacağını kaydeden Ökten, gökyüzünün florasan gibi olacağını ifade etti.

Her şey bitmişken bir sen eksiktin. Vaktimiz kalmadı. Türkiye’nin başına dert olacak. Gökyüzünü florasana çevirecek - Resim : 1

"GÖKYÜZÜ FLORASAN GİBİ OLABİLİR"

Ökten paylaşımında, “An itibariyle Batı'da beyaz gökyüzünü görmektesiniz. Giderek çöl tozu miktarı artacak. Özellikle yarın bu sezonun en yoğun çöl tozunu yaşayacağız. Gökyüzü florasan gibi olabilir...” ifadelerini kullandı.

Her şey bitmişken bir sen eksiktin. Vaktimiz kalmadı. Türkiye’nin başına dert olacak. Gökyüzünü florasana çevirecek - Resim : 2

METEOROLOJİ'DEN TOZ TAŞINIM UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü toz taşınımı uyarısı yaptı. Söz konusu uyarıda “ İç ve batı bölgelerde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.