Herkes şehir efsanesi sanıyordu! Bilim insanları açıkladı! Burun ile cinsel organ arasında bağlantı varmış

Burun büyüklüğü ile erkek cinsel organı arasındaki bağlantı şehir efsanesi olarak biliniyordu. Ancak bilim insanları kanıtladı. Meğer gerçekten de bağlantı varmış.

Herkes şehir efsanesi sanıyordu! Bilim insanları açıkladı! Burun ile cinsel organ arasında bağlantı varmış

Pek çok kişi burun ile cinsel organ arasında bağlantı olduğuna inanıyordu. Translational Andrology and Urology'de yayınlanan yeni bir çalışmada burnu uzun olan erkeklerin cinsel organlarının da büyük olduğunu gösterdi. Peki nasıl bir bağlantı olabiliyor? İşte yanıtı...

BİN 160 ERKEK ÜZERİNDE İNCELEME YAPILDI.

Güney Kore'deki Ulsan Üniversite Hastanesindeki araştırma ekibi, otuzlu yaşlarındaki 1.160 erkeği inceledi ve burun boyutlarını (göz köşesinden her bir burun deliğinin ucuna kadar olan uzunluk) ölçtü ve ereksiyon halinde olmayan cinsel organ boyutuyla karşılaştırdı. Çalışmada gerçekten de cinsel organ ve burun boyutlarının birbiriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

OLAY TESTERON SEVİYESİYLE ALAKALI

Bilim insanları yaptıkları çalışmada cinsel organlarının ereksiyon halinde olmayan hallerinin 5 ila 10 cm arasında değiştiğini ve çevresinin yaklaşık 6 cm olduğunu belirledi. Ancak burun boyutları daha uzun olan erkeklerin cinsel organlarının boyunun da daha uzun olduğu yapılan incelemeler ortaya çıktı.

 Herkes şehir efsanesi sanıyordu! Bilim insanları açıkladı! Burun ile cinsel organ arasında bağlantı varmış - Resim : 1

Bilim insanları bu durumun erkek bebeklerin hem burun hem de cinsel organların oluşumunda rol oynayan rahimde daha yüksek testosteron seviyelerine maruz kalmasından kaynaklandığına inanıyor.

Herkes şehir efsanesi sanıyordu! Bilim insanları açıkladı! Burun ile cinsel organ arasında bağlantı varmış - Resim : 2