Herkesi ilgilendiriyor! Toplu taşımalarda zorunlu olacak

Taksi, minibüs ve otobüslerle ilgili yeni yönetmelik hayata geçirildi. Yönetmeliğe göre, toplu taşımalarda tüm yolculara emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildi. Kurala uymayan yolcular ise polis ekiplerine bildirilecek.

Herkesi ilgilendiriyor! Toplu taşımalarda zorunlu olacak

Karayolları Trafik Yönetmeliği Değişiklikleri 16 Ağustos itibariyle yürürlüğe girdi. Kazalarda olası facianın önüne geçilmesi amacıyla toplu taşımalarda yolculara emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildi. İşte detaylar...

Yeni yönetmelikle birlikte, minibüs, otobüs ve taksilerde “çocuk bağlama sistemleri” zorunlu oldu. Otobüs ve minibüslerde tüm yolcular emniyet kemeri takacak. Kemer takmayan yolcular ise polise bildirilecek.

KEMER YOKSA HAREKET DE YOK

Yönetmeliğe ayrıca ‘2918 sayılı Kanunun 78’inci maddesine istinaden işlem yapılan araçlarda bulunan sürücü ve yolcular gerekli koruyucu tertibatları usulüne uygun olarak takmadan aracın karayolunda seyrine izin verilmez’ hükmü eklendi.

Böylece Karayolları Trafik Kanunu’nun 78. maddesinde düzenlenen ‘Belirli sürücülerin ve yolcuların, araçların sürülmesi sırasında koruyucu tertibat kullanmaları zorunludur’ hükmü yönetmeliğe de girmiş oldu.