Dünyada en fazla onda var!

Hindistan'da yaşayan Kumari Nayak isimli kadının 12 el 19 ayak parmağı var. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanan kadın, 31 parmağıyla dünyanın en fazla parmağa sahip olan insanı unvanını kazanacak.

Dünyada en fazla onda var!

Hindistan'ın Odisha kentinde yaşayan 63 yaşındaki Kumari Nayak isimli kadın, 28 yaşındaki Devendra Suthar isimli kadının 28 parmakla dünyanın en fazla parmağa sahip olan insanı rekorunu kırdı. Kumari Nayak isimli kadının elinde 12, ayağında 19 olmak üzere tam 31 parmağı var.

Kumarı Nayak, çok sayıda parmağı olmasından dolayı geçmişte büyük sorunlar yaşadığını ifade ederek, cadı avcılarının kendisini öldürmek istediğini söyledi. Kumari, çocukluğunun sokak aralarında kaçarak geçtiğini belirtti.

Doğuştan itibaren böyle olduğunu söyleyen Kumari Nayak, "Bu kusurla doğdum. Fakir bir ailenin üyesi olduğu için tedavi edilemedi. Şimdi 63 yaşındayım ve artık her şeye alıştım. Benim cadı olduğumu düşünerek uzak duruyorlar ancak bunlara da alıştım" dedi.

Hindistan'da yaşayan 63 yaşındaki Kumari Nayak isimli kadının 31 tane parmağı var
Hindistan'da yaşayan 63 yaşındaki Kumari Nayak isimli kadının 31 tane parmağı var

Özerk Odisha hükümeti, Kumari gibi insanlara insanlar tarafından farklı muamele görmemesi için bu koşullar hakkında farkındalık yaratacaklarını söyledi. Hükümetin sözcüsü, "Biz onun durumunun farkındayız ve olası tüm yardımları sunduk. Ayrıca komşularını ona sevgi ve şefkatle davranmaları ve onun bir cadı olmaması konusunda eğitiyoruz" dedi.