İmamoğlu'ndan hükümete sokağa çıkma yasağı çağrısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs nedeniyle açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Pazar ile Pazartesi günleri arasında toplu taşımada 3 kat artış olduğunu ifade ederek hükümete çağrıda bulundu: İstanbul'da sokağa çıkma yasağı tek önlemdir.

İmamoğlu'ndan hükümete sokağa çıkma yasağı çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şu an bir pandeminin merkezli merkezi İstanbul. Vakaların da ne yazık ki ölümlerin de merkezi İstanbul. Ben oran vermeyeyim ama yüzde 60'ın hepsinde İstanbul'a ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İmamoğlu, Arslan'ın gazetesi "Arslan bütün rakamları il il biliyor musunuz?" sorusuna "İl il bilme şansına sahip değiliz. İstanbul'da da biz bazı vefat haberlerine sahibiz, ama bunların bir bölümü korona neden olabilir daha sonra eklendiği için net bir sayıya sahip değiliz" yanıtını verdi.

Rakamları paylaştı, sokağa çıkma yasağı çağrısını yineledi

Ekrem İmamoğlu resmi Twitter hesabından ulaşıma dair bir paylaşım yaptı. Toplu taşımanın Pazar ile Pazartesi günleri arasında 3 kat arttığına vurgu yapan İmamoğlu, "Pazar ile Pazartesi arasında toplu ulaşımda 3 kat artış var. İstanbul'da sokağa çıkma yasağı tek önlemdir "dedi.