İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç tv100'e konuştu! "1 hafta boyunca her yerim ağrıdı"

tv100'de yayınlanan "Az Önce Konuştum Bayram Özel" programının konuğu İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç oldu. Koç, Özür Dilerim filminin setindeki atlama sahneleriyle ilgili "Atladım, baya zıpladım atladım. Beden derslerinde atladığımız minderlerden koyduk. Ciddi yüksekten bıraktığım için sonraki 1 hafta sırt, kaburgalar her yer ağrıdı, 3-4 defa yaptım." dedi.

İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç, tv100'de yayınlanan 'Az Önce Konuştum Bayram Özel' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

ÖZÜR DİLERİM FİLMİNİN FİKRİ NASIL ÇIKTI?
- Büyükak: Pandemi döneminde keki lahmacun yapmaktan sıkıldıktan sonra hikaye yazmaya başladım. Hasta bir abi ve kardeş hikayesi yazdım ama o yavan geldi. Sonra özür dilemekle ilgili bir yola çıkış hikayesi yazıp, ikisini birbirini kattım. Exxen'deki mi diziyi yapınca sonra bu yarım kaldı. Disney Plus sonra 'elinde hazır bir şey var mı?' dedi sonra bu hikayeyi söyledim, beğendiler. Filmdeki kardeşim olarak Oğuzhan'ı seçtim. Öyle başladık. 

"İLK DEFA DİJİTAL PLATFORMDA FİLM FİLMDE OYNADIM"
- Koç: İlk defa dijital platformda bir filmde oynadım. Bir film 1 yıllık bir süreç, ben 1 yılımı harcadığım bir şeyi sinemaya koyma riskini göze almak istemezdi. Bizim de öncelikli derdimiz mümkün olduğu kadar insana filmi izletmek oldu 

- Büyükak: Sinemayı çok seviyorum, sinemada bir filmi izlemek de çok başka bir duygu ama burada dijital izleme alışkanlığı oluştu. Seyirciyle buluşmak için bir mecra daha oluştu, oraya da bir şey üretiyor olmak güzel

ÖZÜR DİLERİM NASIL BİR HİKAYE?
- Büyükak:
Beyniyle düşünmeyip omurilik soğanıyla düşünen bir adam var. Hayatındaki en değerli insanlara çok ağır yanlışlar yapıp hayatta yalnız kalıyor. Borç meselesi ufak bir tetikleyici oluyor ve huzurevinde yaşayan dedesi ve babaannesinin 'senin gibi yalnız ölmene izin vermeyeceğim' demesiyle hikaye başlıyor. Hayatındaki en değerli insanları geri kazanmaya çalışıyor ve özürler diliyor. 

FİLMDEKİ ERKİN KORAY GÖNDERMELERİ
- Büyükak: O biraz tercihen oldu. Kardeşler arasındaki isimlerde bir bütünlük arıyordum. Orada geçmişten kalan bir bağlantı hissedilsin diye Erkin Koray’ı tercih ettim. Filmden ilk adı Erkin Koray'dı sonra Özür Dilerim'e döndü. 

- Büyükak: En çok keyif aldığım, en çok zorlandığım, en çok yıprandığım süreç yazmak. Sabah ne olursa olsun yazarım. Zihni ne kadar zorladığında o zaman iyi şakalar çıkıyor. 

"HER YERİM AĞRIDI"
- Koç: Atladım, baya zıpladım atladım. Beden derslerinde atladığımız minderlerden koyduk. Ciddi yüksekten bıraktığım için sonraki 1 hafta sırt, kaburgalar her yer ağrıdı, 3-4 defa yaptım. Montaja girdik ‘filmin bir sahnesinde ben burada gülüyorum hata var’ dedim, yönetmen 'hayır, bilerek öyle koydum. Hoşuna gidiyor gibi duruyor’ dedi. 

- Büyükak: Galada izlerken dansta çok büyük reaksiyon geldi. Teknede bir sahnemiz var en büyük reaksiyonu herhalde o almıştır.  

- Koç: İzleyen herkes 2 gündür dans sahnesini atıyorlar, tekne sahnemizi atıyorlar. Bizim beklentimizin olmadığı ama benim sonlara yaptığım bir şaka, çok gülündü galada, yazanlar var. 

- Büyükak:  İlk 2 milyon, ikincisi 2 buçuk milyon izlendi, toplamda 5 milyonu buldu. 

"HİÇBİR REPLİĞİ SÖYLEYEMEDİM"
- Büyükak: Yılmaz Erdoğan'ın Neşeli Hayatlar filminin setininde ilk sahnede oynayamadım. Yılmaz abi bana 'oyna' dedi. Hiçbir repliğimi söyleyemedim, durup kaldım. Yılmaz abi de 'ne yapıyorsun oğlum? Yeterince izledin artık oynamaya başla' dedi. O kadar yabancılaştım ki bütün replikler kafamda yok oldu. 

"ÖZÜR DİLERİM DEMEYİ UNUTTUK"
- Koç: Yaptığın kabahate bağlı ama bence özür dilemek güzel bir şey. Özür dilemenin unutulduğu bir memlekete doğru gidiyoruz. Özür dilemek insanı hafifleten bir şey, ‘Film buna vesile olur mu?’ diye düşündük. 'Sıkıntı yok, özür dilerim' demeyi unuttuk.

- Büyükak: Bizde özür dileme bir aşağılanma meselesine dönüşüyor. Son zamanlarda daha çok bağıranın daha çok haklı olduğu bir döneme geldik.

 - (İbo annesine ne hediye alırsa alsın annesi hep değiştiriyormuş) Çanta alıyoruz değiştiriyor, kazak alıyoruz değiştiriyor. En son ‘Anneciğim ben sana para veriyim, kendi hediyeni kendin al’ dedim, ‘Verdiğim parayı ne yaptın?’ dedim, ‘Dolar yaptım’ dedi

"ACAYİP TADI VAR"
- Işık'ın "Bayramda olmazsa olmazın nedir?" sorusuna Büyükak "Benim ev baklavası, bayılırım. Diğer baklavalar çok güzel ama annenin yaptığı baklavanın acayip bir tadı var." yanıtını verdi.

 - Büyükak: Gizem Karaca acayip güzel bir performans sergiledi. Bütün oyuncu arkadaşlarımın, oyuncu ustaların performansı çok iyiydi. Filmlerimizde büyük oynama dediğimiz şeyin yapılmaması için elimizden geleni yapıyorum.

SEÇİMİ KİM KAZANIR?
- Büyükak: 
Bence sağduyulu, toplumu bu çatışmadan çıkaracak, barışçıl, hukukun ve eğitimin üstünlüğünü savunan birinin kazanmasını istiyorum, bu kutuplaşmanın bir an evvel bitmesini istiyorum. 

- Büyükak: Yönetmen olarak yolun başındayım. Sahnenin ortasında olmak yönetmenlik açısından beni rahatlattı ama hiç oynamadığım sadece yazıp yönettiğim bir hikaye de istiyorum, 3 kadının başrolde oynadığı bir komedi de yazıyorum.