Bakan Süleyman Soylu, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu: Milletimizden eksik bırakacağımız hiçbir şey söz konusu olamaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. "Milletimizin emrine amadeyiz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhurbaşkanımızın bize talimatı, buradan çıktığımız zaman kimsenin zihninde depremde yaşadığı travma kalmamalı. Aynı zamanda eksikler giderilmeli. Bizde bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Süleyman Soylu, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu: Milletimizden eksik bırakacağımız hiçbir şey söz konusu olamaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

"Milletimizin emrine amadeyiz"

Akşamı Düzce'deki vatandaşlarla geçireceğini ifade eden Süleyman Soylu, "Çadırlarımız kuruldu, kurulmaya devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Deprem oluyor ama önemli olan burada bir can kaybı ile karşılaşmamamız. Milletimiz emrine amadeyiz. Biz afet bölgesindeyiz bunu kabul etmek zorundayız. 1 saat sonra depremin olmayacağını kimse taahhüt edemez. Biz riskleri belirleyeceğiz ve ona göre tedbirler alacağız. Milletimiz de bu afetle karşı karşıya kaldığı zaman hangi hayat kurtarıcı adımları atması gerektiğini söylemek zorundayız. Türkiye'de bugün 28 bin toplanma alanı var" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin zihninde depremde yaşadığı travma kalmamalı"

Bölgedeki eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhurbaşkanımızın bize talimatı, buradan çıktığımız zaman kimsenin zihninde depremde yaşadığı travma kalmamalı. Aynı zamanda eksikler giderilmeli. Bizde bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Soylu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Büyük bir korku yaşandı, tedirginlik olacak. Çadırlar her yerde kuruldu, milletimizden eksik bırakacağımız hiçbir şey olmaz."