İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Bekir Ağırdır'a sert sözler: Bu adam mafya, Türkiye'ye operasyon çekiyor!

tv100 Özel yayınına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyu araştırma şirketlerinin anketlerindeki sapmalara tepki göstererek "Anketlerde yarım puanlık, 1 puanlık sapmalar normaldir. Türkiye’de bir anket mafyası var ve Bekir Ağırdır (KONDA yöneticisi) Türkiye’ye operasyon çekiyor. Bu adam uluslararası sistemin Türkiye’deki etki ajanıdır. Bu adamlardan Türkiye yakasını kurtarmalıdır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Özel programında Pınar Işık Ardor ve Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtladı. 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerdeki sapmalara tepki gösterdi.

"BEKİR AĞIRDIR TÜRKİYE’YE OPERASYON ÇEKİYOR"
Bakan Soylu, "Anketlerde yarım puanlık, 1 puanlık sapmalar normaldir. Türkiye’de bir anket mafyası var ve Bekir Ağırdır Türkiye’ye operasyon çekiyor. Bu adam uluslararası sistemin Türkiye’deki etki ajanıdır. Bu adamlardan Türkiye yakasını kurtarmalıdır. Araştırma bilimsel bir iştir. Bölge örneklemi oluşturduysanız yanılma ihtimaliniz yoktur.  Türkiye bu seçimde sosyal medya anarşizmine bayrak salladı, itibar suikastlerine bayrak salladı." dedi.

"BİZ KENDİ KENDİMİZİ KANDIRAN BİR ANLAYIŞIN SAHİBİ DEĞİLİZ"
"Biz kendi kendimizi kandıran bir anlayışın sahibi değiliz" diyen Bakan Soylu "İstanbul seçimine 7 buçuk 8 puan önde girdik, son haftaya 1 puanda girdik, geri çeviremedik. Burada da belli bir noktaya kadar geldik, aşamıyoruz. Çünkü bütün taraflar oturmuş. Ekstra bir şey yapmak lazım, zamana ihtiyaç vardı. İttifak oyu daha yüksek ama onun tamamını cumhurbaşkanlığına aktaramadık. Seçmen bir takım sorulara cevap arar. O kısma denk geldik. Ona cevap verebilecek zaman dilimimiz olmadı." şeklinde konuştu.