İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tv100'e konuştu: Ben onlar adına halktan özür diliyorum!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100'de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçim akşamı yaptığı açıklamalara tepki göstererek "2 başkan ellerine tutuşturulan kağıtlarla açıklama yapma gereği hissettiler. Biz kazandık dediler. Bunu neye göre söylediler? Açıklamaları, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır. Siyasette söylenenin maliyeti olmaz sanıyorlar ama halk yazıyor. Ben onların vesayet amiriyim. Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına halktan özür diliyorum." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Özel programında Pınar Işık Ardor ve Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, 14 Mayıs seçim akşamı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

"BEN ONLAR ADINA HALKTAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Bakan Soylu "2 belediye başkanı akşamının bir saatinde ellerine tutuşturulan kağıtlarla açıklama yapma gereği hissettiler. Biz kazandık dediler. Bunu neye göre söylediler? İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır. İlk gelen oylar merkezden gelse tam tersi olacak aşağıdan yukarı çıkacak AK Parti veya Cumhurbaşkanı’mız. Bunun üzerinden insanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar. Siyasette söylenenin maliyeti olmaz sanıyorlar ama halk yazıyor. Ben onların vesayet amiriyim. Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına halktan özür diliyorum." dedi.