İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: Mülkiye Müfettişi görevlendirildi

Sur Belediyesi makamında yer alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları, DEM Partili yöneticiler tarafından hedef alındı. Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, mülkiye müfettişi görevlendirildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: Mülkiye Müfettişi görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır'da kaydedilen görüntüye değindi.

"MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR"

Yerlikaya, Sur Belediyesi'nde yaşananlara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir."

NE OLMUŞTU?

DEM Parti, seçim sonrası kazandıkları belediyelerde skandal kararlara imza atıyor.

Belediye binalarında yer alan Türk bayrakları kaldırılıyor, Kürtçe tabelalara vergi indirimi yapılıyor, belediyenin ismi değiştiriliyor, İstiklal Marşı da okutulmuyor.

Bunların üzerine bir skandal da Diyarbakır'da Sur Belediyesi'nde yaşandı.

Mazbata töreni sonrası makam odasına geçen DEM Partili yöneticiler, duvarda asılı olan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını hedef aldı.

Hakaret ettikleri anlar sosyal medyaya yansıdı. Yaşananların ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Dün de Mardin'de İstiklal Marşı okutulmaması, Diyarbakır'da da Türk bayrağının kaldırılmasının üzerine mülkiye müfettişi görevlendirildi.