İhmal sonrası aile mahkemeye koştu! Özel hastaneye yanlış serum davası

İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gören 4 yaşındaki Zümra Ş.'ye iddiaya göre, yanlış serum takılması nedeniyle ayak bileğiyle bacağında doku kaybı ve estetik bozulması meydana geldi. Küçük Zümra'nın ailesi olay sonrası soluğu mahkemede alarak, hastaneye 350 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

İhmal sonrası aile mahkemeye koştu! Özel hastaneye yanlış serum davası

İstanbul'da rahatsızlandıktan sonra özel bir hastanede tedavi altına alınan Zümra Ş.'ye iddiaya göre yanlış serum takıldı. Hemşire, küçük Zümra'nın damarına takılması gereken serumu deri altına taktı. Olay sonrası küçük Zümra'nın ailesi, hastaneye maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre; İstanbul'da 2018'de dünyaya gelen Zümra Ş., doğduktan sonra rahatsızlandı. Baba Burhan Ş., küçük kızını Gaziosmanpaşa'daki özel bir hastaneye götürdü. Tedaviye alınan bebeğe serum bağlandı. İddiaya göre hemşire, serumu küçük kızın damarına takması gerekirken deri altına taktı.

Küçük Zümra'nın ayak bileğiyle bacağında doku kaybı ve estetik bozulma meydana geldi. Hemşirenin hatası nedeniyle hayatını normal yaşayamayan çocuğun ailesi, hastaneye dava açtı. Dilekçede hastane yönetiminin personelini seçerken özenli hareket etmek zorunda olduğu anlatıldı. Aile, ihmalden dolayı kızlarında kalan kusurun düzeltilebilmesi için 100 bin lira maddi, 250 bin lira da manevi tazminat talep etti.