İhtiyaç sahiplerine kömür yardımı! Resmi Gazete'de yayınlamdı

İhtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan karara göre, her bir il ve ilçede dağıtılacak toplam kömür miktarı, geçmiş yıllarda yapılan dağıtım miktarları gibi koşullar dikkate alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecektir.

İhtiyaç sahiplerine kömür yardımı! Resmi Gazete'de yayınlamdı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, her il ve ilçede dağıtılacak toplam kömür miktarı, faktörler dikkate alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek. kanunda belirtilen ihtiyaç kriterlerine göre belirlenen hak sahibi sayısı ve önceki yıllara ait dağıtım tutarları gibi.

KÖMÜRDEN ISINMA İHTİYACI DIŞINDA HERHANGİ BİR TASARRUFA TABİ OLMAYACAK

Yardımdan yararlanacak haneler, il ve ilçelerde bulunan vakıflar tarafından ihtiyaç esasına göre belirlenen kriterlere göre belirlenecek ve nihai hale getirilmek üzere Bakanlıkça değerlendirilecek. İlgili hanelere yapılan kömür dağıtımları, ısınma ihtiyaçlarının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu olamaz.

Bu karar kapsamında, kömürün vakıflara ve vakıfların belirleyeceği hanelere teslimi, Türkiye Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Genel Müdürlüğü'nün görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenen kriterlere göre düzenlenen sevkiyat programı dahilinde gerçekleştirilecek. İşletmeler (TTK).

Bakanlık veya TKİ-TTK ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında TKİ ve TTK aracılığı ile temin edilen kömürün taşınmasına öncelik verilmesi konusunda protokol yapılabilir.