İki kaya arasında sıkıştı!

4 gün boyunca iki kaya arasında sıkışmış bir halde kalan Kamboçyalı, 200 kişinin 10 saatlik uğraşı sonrasında zorlukla kurtarıldı.

İki kaya arasında sıkıştı!

Son derece fakir bir ülke olan Kamboçya'da iyi gelir getiren yarasa dışkısı toplamak için bir mağaraya giren genç adam iki kaya arasından geçebileceğini düşündü. Ancak oldukça zayıf olmasına rağmen kayaların birbirine en yakın olduğu noktada sıkışıp kaldı.

İki kaya arasında sıkıştı! - Resim : 1

Günlerce kıpırdayamadan duran Kamboçyalı genç kendisini öldürmeyi bile düşündü.

İki kaya arasında sıkıştı! - Resim : 2

Ailesinin her yerde aradığı 28 yaşındaki Sum Bora adlı genç ancak 4 gün sonra bulunabildi. Acıdan ve açlıktan bitkin düşen genç ne yazık ki hemen bulunduğu yerden çıkarılamadı.

İki kaya arasında sıkıştı! - Resim : 3

Battambang eyaletinde meydana gelen olayda, ailesini geçindirmek için sarp kayalar arasında mağaralara giderek yarasa dışkısı toplayan Sum Bora,  mahsur kaldığı kayalıklarda ölümle cebelleşti.

İki kaya arasında sıkıştı! - Resim : 4

Sum Bora'yı kurtarmak için gönüllülerin de katıldığı yaklaşık 200 kişi görev aldı. Zorlukla sürdürülen kurtarma çalışması tam 10 saat sürdü. İki kaya arasından çıkarılan bitkin adam en yakın hastaneye kaldırıldı.

Zorlukla konuşan Sum Bora son anlarda artık yaşama umudu kalmadığını anlatarak "Eğer yanımda bir bıçak olsaydı kendimi öldürürdüm" diye konuştu.

Kamboçya Başkanı para hediye etti

Kamboçya Başkanı Hun Sen,  genç adamın başına gelenlerden dolayı kendisine hediye olarak 2 bin 500 dolar gönderdi. Sun Bora, yaklaşık 14 bin TL tutan hediye için çok teşekkür etti.

Güneydoğu Asya’nın en fakir ülkelerinden olan Kamboçya'da halk geçimini sağlamak için alım değeri yüksek olan yarasa dışkısı topluyor. Toplaması oldukça zahmetli olan yarasa dışkısı gübre olarak kullanılıyor.