İki resim arasındaki 5 farkı bulabilenin IQ seviyesi adeta dahi seviyesinde!

Bir kişinin bilişsel yeteneklerini ölçmeye yarayan bu IQ testleri günümüzde popülaritesini koruyor. Örnekte verilen zeka testinde ise her ne kadar iki köpek arasında fark yok gibi görünse de detaya indiğinizde bulacaksınız. Bu IQ testiyle sınırlarınızı zorlayın 14 saniyede iki resim arasındaki 5 farkı bulun.

İki resim arasındaki 5 farkı bulabilenin IQ seviyesi adeta dahi seviyesinde!

İnternette oldukça popüler olan IQ ve zeka testleri sık sık karşımıza çıkıyor. Görselde verilen köpekler arasında fark yokmuş gibi görünse de iki resim arasında bazı bazı gizli farklılıklar var.  
 
İlk bakışta resim, yarıya bölünmüş ve aynı görünen iki resim gösteriyor. İlk bakışta görüntüde hiç hata yok. Ancak bir bütün olarak tekrar bakalım, resimde bir terslik var. İki resim arasındaki 5 farkı bulabilir misiniz?

İki resim arasındaki 5 farkı bulabilenin IQ seviyesi adeta dahi seviyesinde! - Resim : 1
 
İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKLARI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resme dikkatlice bakın ve kartal bakışınızı yukarıdaki resme odaklayın. Görünte iki ayrı köpek resmi görüyorsunuz. Ancak resimler arasında bazı farklılıklar var. Verilen zaman sınırı içinde 5 farkı bulabilir misin?

Farkı bul bulmacaları insanların deneyimleyebileceği en ilgi çekici aktivitelerden biridir. İki özdeş resim arasındaki gizli farkları bulmayı içerir. Resimler aynı olmasına rağmen, ancak katılımcılar iki resme dikkat edip karşılaştırdıklarında ortaya çıkan farklılıklar olacaktır. Bu tür faaliyetler, ne kadar dikkatli olduğunuzu belirlemede çok yardımcı olur ve ayrıca dikkati artırmada ve gözlem gücünüzü geliştirmede en etkilidir.

 GİZLİ FARKLARI BULABİLDİN Mİ?

Görseller ilk bakışta aynı gibi görünse de iki görsel arasında 5 fark var ve onları bulmak için 14 saniyeniz var. Yalnızca en dikkatli kişiler, zaman sınırı içinde tüm farklılıkları hızlı bir şekilde görebilir. Tüm farklılıkları bulmanın anahtarı, görüntüleri dikkatlice izlemek ve dikkatinizi çeken farklılıkları belirlemektir.

Bazı farklılıklar göze çarpabilirken, diğerlerinin fark edilmesi zor olabilir ve sizin açınızdan biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Kaç fark tespit ettiniz? Zaman bitmek üzere.

İki resim arasındaki 5 farkı bulabilenin IQ seviyesi adeta dahi seviyesinde! - Resim : 2
ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu aktivite, bilişsel yetenekleri geliştirmek için faydalı olan eleştirel düşünmeyi uyararak beyin için mükemmel bir egzersiz görevi görür. Tüm farklılıkları tespit ettiniz mi? Tüm farklılıkları aynı anda tespit etmek mümkün değildir. Ancak, beyin hücrelerinizin çalışmasını sağlayan ve karşılığında beyin için bilişsel yeteneklerinizi artıran egzersiz sağlayan farklılıkları bulmanın heyecanıdır.

Kaçınız zaman sınırı içinde tüm farklılıkları tespit edebildiniz? 5 farkın ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? O zaman aşağıdaki çözüme göz atın.