İkinci el araç alacaklar dikkat! Artan fahiş fiyatlara Ticaret Bakanlığı'ndan ceza önlemi

Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarına ilişkin olarak Ticaret Bakanlığı önceki düzenlemelerine ek olarak yeni düzenlemeler de getirdi. Araç fiyatlarındaki artış durdurulamayınca cezalar kesilmeye başlandı.

İkinci el araç alacaklar dikkat! Artan fahiş fiyatlara Ticaret Bakanlığı'ndan ceza önlemi

Son yıllarda büyük bir problem haline gelen araç satışları vatandaşı da zor durumda bırakıyor. Pandemi sonrasında büyük bir çıkmaza giren araç sektöründe hızlı fiyat artışları vatandaşın cebini yakarken ünlü ekonomistler de durum hakkındaki yorumlarını açıklamaya devam ediyor. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız bir hale gelirken Vatandaş da çözümü ikinci el araçlara yönelmekte buldu. İkinci el araç fiyatları neredeyse sıfır fiyatlarına ulaşırken vatandaş uygun fiyatlı araç almak için araştırmalarını hızlandırdı.

ARAÇ FİYATLARINDA HIZLI ARTIŞ

Türkiye'de son dönemlerde en büyük problemlerden biri görülen araç fiyatları için çözüm önerileri de peş peşe geliyor. Kişisel ulaşımda birçok kişi tarafından kullanılan araç fiyatlarındaki düzeyin AB ortalamasına göre 144 olduğu belirtildi. Onun yanı sıra ortalamalar kapsamında AB ortalaması için verilen bir diğer rakam ise 100 olarak açıklandı. Bu durumun araç fiyatlarındaki dengesizliği ifade ettiği belirtilirken fiyatların da hızlı bir artış gösterdiğini açıklamaktadır.

2024'E KADAR UZADI

Son zamanlarda alınan kararlar dikkat çekerken sıfır araçlar için ikinci eldeki satışa 6 ay ve 6.000 kilometre sınırı getirildi. Belirli bir süre geçerli olması beklenen düzenlemenin 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç fiyatlarını sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini belirterek zaman içerisinde fiyatların dengeleneceğinin altını çizdi.