İkonik fotoğrafın kahramanı hayatını kaybetti

Paris'le özdeşleşen "Hotel de Ville'de Öpücük" adındaki ikonik fotoğrafın kadın kahramanı Françoise Delbart'ın hayatını kaybettiği açıklandı. 1950'lerde birkaç filmde rol alan Delbart, 1962'de yönetmen ve senaryo yazarı Alain Bornet ile evlenmişti ve sanat çevrelerinde tanınan bir isimdi. 

İkonik fotoğrafın kahramanı hayatını kaybetti

Fotoğrafçı Robert Doisneau'nun 1950'de Paris'te çektiği ünlü "Hotel de Ville'de Öpücük" isimli fotoğrafın kadın kahramanı Françoise Delbart, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Siyah beyaz fotoğrafta o dönem 20 yaşında olan Delbart, konservuar okulundan erkek arkadaşı Jacques Carteaud ile öpüşürken görülüyordu. Fotoğraf, 2. Dünya Savaşı sonrası "romantizmin Paris'e dönüşünün sembolü" olarak büyük ses getirmişti.

Delbart'ın Noel günü Normandiya'da hayata veda ettiği açıklandı. Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire, "Güle güle Françoise Bornet" mesajını paylaştı. 

İkonik fotoğrafın kahramanı hayatını kaybetti - Resim : 1

Bir arkadaşı da Delbart'ın mutlu bir hayat yaşadığını, son günlerine kadar sigara ve içki içtiğini anlattı.

1950'lerde birkaç filmde rol alan Delbart, 1962'de yönetmen ve senaryo yazarı Alain Bornet ile evlenmişti ve sanat çevrelerinde tanınan bir isimdi. 

Fotoğrafın erkek kahramanı olan Delbart'ın eski sevgilisi Jacques Carteaud, şarap üretimi alanında ün kazanmıştı ve 2006'da hayata veda etmişti. (Sözcü)