İletişim Başkanı Altun, Çanakkale’de çıkan orman yangınındaki son durumu açıkladı! 736 vatandaş tahliye edildi, Bakan Yumaklı yangın bölgesine gitti

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale’deki orman yangını nedeniyle 736 vatandaşın tedbir amaçlı bölgeden tahliye edildiğini, Tarım ve Orman Bakan İbrahim Yumaklı’nın orman yangınının devam ettiği bölgeye intikal ettiğini ifade etti.

İletişim Başkanı Altun, Çanakkale’de çıkan orman yangınındaki son durumu açıkladı! 736 vatandaş tahliye edildi, Bakan Yumaklı yangın bölgesine gitti

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan yangına karadan ve havadan müdahale edilirken son durum hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklama yaptı.

BAKAN YUMAKLI YANGININ DEVAM ETTİĞİ BÖLGEYE GİTTİ

Altun, Tarım ve Orman Bakan İbrahim Yumaklı’nın orman yangının devam ettiği bölgeye intikal ettiğini ifade ederek son durum hakkında şu bilgileri verdi:

“Çanakkale merkezde çıkan orman yangınından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ormanın Kahramanları rüzgârın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi, 1.328 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 202 arazöz, 30 su tankeri ve 64 iş makinesi ile meydana gelen yangının en kısa sürede kontrol altına almak için büyük mücadele veriliyor.

Bölgede 736 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edilirken, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı Çanakkale’deki orman yangınının devam ettiği bölgeye intikal etmiştir.”