Türkiye'nin akademi ödülleri için geri sayım! "Türk bilim insanlarının dünyaya açılması için çalışıyoruz”

2021 İlim Yayma Ödülleri için geri sayım başladı. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Bu ödüllerin uluslararası hüviyet kazanması ve Türk bilim insanlarının dünyaya açılması için çalışıyoruz” dedi.

İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma ödülleri için geri ayım başladı. İlim Yayma vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, ödül töreni öncesinde açıklama yaptı.

İlk olarak mayıs 2017’de gündeme gelen İlim Yayma Ödülleri, bu sene ikinci kez gerçekleşecek.

Ödül töreni öncesinde Beşiktaş’taki bir otelde tanıtım toplantısı yapıldı. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, ödül töreninin önemini vurguladı.

"Çocukların özenmesini sağlamak"

Erdoğan, "Bu ödülün en öenmli maksatlarından bir tanesi başarılı parlak çocuklarımın akademik kariyerleri özenmesi sağlamak. İnşallah ödülerimizin gelişimi uluslarası boyuta taınıtıması da vakfımızın misyonunun tam anlamıyla yerine gelmesini sağlamış olacak" ifadelerini kullandı.

Toplam 1111 kişi başvuru yaptı

2021 yılı ilim yayma ödülleri için 159 üniversite ve 34 diğer kurum ve kuruluştan 428’i kadın, 683’ü erkek olmak üzere toplam 1111 kişi başvuru yaptı

"Her geçen ödülde sistemimizi algortimamızı tekniğimizi dahda gelişiriyoruz" diyen Necmettin Bilal Erdoğan, "Tamamlanan başvurularda alınan temel eser türlerinde; deneysel araştırma, tez, kitap, makale, patent, uygulama ve ürün geliştirme yer aldı
ödüller aralık ayında sahiplerini bulacak" dedi.

İlim Yayma Ödülleri'nin ikincisi 19 Aralık'ta Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.